Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Monday, October 31, 2011

Seharian Kat Kolam Air Panas

Hei korang.... nak dengaw citer x??


Cume sekadar hiburan sudaaa~ 
ha4..




Kemon kemon.... Nurul nak citer nie time bpe hribulan ek? errm... 22 hribulan haritu.. n sekarang baru nak share pengalaman...


Before that, Nurul nk bgi slm.. ha3....


Assalamualaikum~


Ok, kite mulekan....


Oppz, Nurul tndekan entry nie kat photography jgk taw.. he2..


Time nie kitorang gi dngn jiran2 naek bas...... jiran yang Nurul x knal pun ekot skli... best tau!




Snap by me..
By: sony ericson k880i 2 mega pixels
Edited software: Picnik and Gimp


Ok, kite mulekan hari pertame


Ok, yang nie hari pertame bwak bekal nk gi kolam air panas.... Dengan neskefe yang ade kat meje


Yang nie plak time kat bas, O yer, kitorang gi dngn jiran tau... ha3....

1 bas tu! dpt eratkan silaturahim.... (erat ke?)

yerla, lagi pown, Nurul dok umah flat.... jiran pun beribu riban yang nak gi kolam air pnas.... berjuta2 sedare die dtng nak gi kolam air panas



Sedang Nurul jenjalan, Nurul ternampak ade awan yang rendah sngt.. Nie bkn gmbar edit, nie gmbar betol oow.. Menda nie kat negeri sembilan.....


Ouwye! da smpai kat wet World , kat pedas.... walaupun seronok maen kat sinie, kat Sunway Lagoon lagi best!





Ok, dah smpai kat kolam air panas..... air panas nie, die dah neutralkan.. sbb tu x der asap.. tapi panas wooo.. Nurul nk cecahkan kaki kat air pun dah pnas... kne tunggu lelame bru leh....X cye? tngok gmbar kat bwah nie.. Air pnas nie, cmpuran gas methana, potassium, n mcm2 lgi la.... Oouw, gas metana leh meletop tau




OooPpz, Nurul agak poyo siket,, ha! nie baru snap by mummy Nurul.. Benawnye tngah than kepanasan tu.. ha3


Nie burung merak yang titibe sesat kat wet World tu.. ha3..... Amacam? terang x gmbar nie? ha3...


Yang nie lak, Perjalanan nak gi kat permainan air.. bukan air pnas nye


Sementare nak tunggu bas bergerak, Nurul sediekan kropok cheeze untuk perjalanan.....



Errmmm.. Nie ha pemandangan Wet World dri jauh....

he3..  Ok la, Nurul nie bukannye photography....

Cya! nite guyzz!











Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Sunday, October 30, 2011

Segmen Antara Dua Blog

Hei korang....slm


Harinie Nurul berkesempatan untuk join segmen kak Lyssa!




Alhamdulillah.. Dapat jugak.. huhu2



Errr? nape banner nie kcik?



Ok, bagi sape2 nak join, klik kat Lyssa Secret punya blog! kemon! cepat2! Klik Sini

Tarikh tutop  8 malam nie tauw!


Jawapan:

1) Persamaan nye, Followers ramai

2) Pendapat Nurul nak majukan kedue2 blog nie ialah, sentiase blogwalking.. sbb kalau blog famous blogwalking dan x abaikan semue peminat2 nye, kompom peminat2nye akn sentiase singgh kat blog abng Ben ngn Kak Lyssa.. yer x?

ok, dah tu jer, harap2 Kak Lyssa ngn Abang Ben bace entry nie.. hu3

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Saturday, October 29, 2011

Dah Tukar Template Pade Smooth Pink

Hei korang... Salam salam.....


Pa habaq sumo? cek baik jer(hentam suda)


Harienie Nurul nak mengisytirahkan layout baru Nurul......








Tadaaaaaaaa.....
kale pink smooth.....




Yang nie template Nurul... saje nak tukar kat blog kawaii kawaii nie...

Ha4.. kawaii kerrrr??

Nurul da jato cinte kat ekseseri kawaii nie bile Nurul tengok blog nie

Waa.. tngok eksesori die, sume kawaii2

Dengan pink smooth die...

Waaaaa....

Sebelom nie Nurul nye template pink+ungu


Nie ha.... amcam??

Ner 1 pling comei?

Nurul pas gne nie terase nyaman siket, sbb x bape sket mate... ha2..

Berbanding ngn template lme Nurul

Okey2, atas header la!
ha4...

Amamca...? komen2222...


Lalalalaaalallaaaaaaaaaaaaaaaa....

err..


Ouyer, kalau korang nak tempah template atau header sendiri, leh klik sini

Sebelom tu leh x korang klik link kat bawah nie?
Bantu Nurul please.. klik jer..!


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Thursday, October 27, 2011

Jom Kite Tengok Lawak Murid Yang Kuwang Ajo


Hai Korang slm, da bpe ari da Nurul x menupdate blog kan! 

Aha4...
Nie disebabkan Nurul demam la.... pas2 x der idea nak update2 nie.. Nanti nurul nak share engalaman Nurul mndi kat kolamn air pnas.. Tapi nnti auw! 



Err... Jom kite tngok! Maybe ade sestngah orang yang dah bce... mybe x.... Nurul amek nie kat kwn fesbuk..

Jom bce!




Sumber: Amek kat atuk Gugel ... Gambar xkne mngene ngn vandelisme




Jom Kite tngok!!!

Rolllllllllll Bviieieieieie?
(Tol x ejaan? Sala kan)




Murid : Selamat pagi, cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera cikgu!
Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?
Murid : Faham, cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Salah la pandai!
Murid : Betul la bodoh!
Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar)
Murid: ^_^ ^_^ Hahaha..

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Sunday, October 23, 2011

Huh! x habis2 Join contest.....

Hey korng......slm








Arienie Nurul ade sdikit ajin nak join contest.... he5...




Nak join x? Join lerr! Come on!!!




Adie nye menarik tau!








Contest nie nme die Contest Blog Kawaii Vintage.....






Saje nak ctry menilai hasil kerja Nurul nie... ehe4.......


Klik Sini Cepat! Join!






Jangan lupe tepek banner atas nie kat blog korng... ehee2

Ooop! yan nie hanye untuk kaum hawe jer ok!

tarikh tutop 2 november... Jangan lupe pollow blog die untuk kemudahan!

Peace!

Nurul tag kat die nie

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Creative Contest

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiii!












U yang tengah bace entry nie?????














































Amacam?. x nak join ker??   Join la! come on...............  


Jom gi kat Blog Nie


Mumule copy banner nie 




Nak tau ape adia nye???




Sebuah kotak yang penuh dengan sweets stuff  iaitu :

1. Sudah tentu lah pelangi tu sendiri, SKITTLES~~~ hehe


 2. Coklat NIPS ! (n_n)



3. Big Top Lollipop



4. Limited Edition : Winner tag of 'Creative Cont'



Dan banyak lagi!!!!!!!


Cepat2 tarikh tutop 30 November nie!!!!!!


Slogan Nurul:

"Kalaulah pelangi boleh dimakan, akan ku bakar pelangi tu sampai menjadi arang.... Akan ku ganyang2 pelangi tersebut!! Uwa Haha!"

Sala tu.. bukan slogan nie.. Scroll lah kat bawah lgi...
Slogan kat bawah sekli tu baru slogan yan sebenarnye!








Come on!!



Tag:


My imagination:

" Kalaulah pelangi itu boleh dimakan, akan ku berikan keenakan pelangi kepada semua orang untuk merasakan hangatnya keindahan pelangi tersebut.. Akan ku ukir kalimah cinta di dada2 pelangi tersebut... Kalau lah pelangi boleh di makan, Akan ku simpan keenakan dan kecantikan tersebut untuk orang tersayang..Anda mampu mengubahnya!"






Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Thursday, October 20, 2011

Kenapa Tak Rogol Saya?

Tup tap tup tap....
setapak demi setapak


Ade orang datang...
Kau mmng pemusnah!


                  Amende yang pemusnah?
                  Sape yg memusnahkan?
     
                 Kenape x gune Riedset jerk?


                 Kan membunuh nyamuk yang tersembunyi?
                 Nie bukan iklan Riedset


Nie citer pasai "Kenapa Tak Rogol Saya?"
Nape x rogol die?




                   


Sape nie sape nie? Sape yang sanggup orang rogol die? 


Opppz, terlupe bagi salam...
hahaa.. Asslamualaikum............


Mesti diantare korng sebelom terjah kat blog Nurul nie, mesti korang pikir apela Nurul nie, entry nie plak y dismpaikan...


                                      Bukan la!
                                    Korng slah tu!!
      
      Taddaaaaaaa!!!


Tajuk entry nie bukan sbb Nurul la.... Kalau nak thu, tngok smpai abiz..




Mungkin ade sestngah orang yang dah tau pasal citer nie......
citer nie menarik perhatian Nurul untuk share 1 brite nie....


Nak tau?


Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan. Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu. Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu. Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..
“Why don’t you do anything to me on thatnight even though you know that I’m alone?” (Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)

Perogol tu jawab:
“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other onewas by your left side. If you were alone of course you will be my victim.” (Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Tempahan Dibuka Sekarang

                                                                       OhooooOOoiii
Hoooi! Senyumlah2 ahai cemek molek...... Slm korng... Harinie Nurul hepi sbb Nurul dpt bkk tempahan dngn lebih awal.... Sbb Nurul skrng ade mase free.... Suka x? Suka x?


Erm, Nurul bkk design template, edit full blog, doodle dan banner


Ok, First edit full blog x termasuk template cume 15 ringgit jer.. Termasuk:


Header,Banner,Cursor,Shoutbox, icon,Icon dalam shoutbox,Button follow dan dashboard,Sidebar image( Kalau x nak x pe),Doodle,Remove Navigation bar atau hide navigation bar(Korang leh pilih)Icon reply to comment,Remove bende yang x perlu,Blackquote(kalau x nak x pe),Own background(Animated atau biase)


Dan mcm2 lagi....


Kalau nak template sendiri, RM25 ringgit + Edit full blog


kalau nak template jer, 15 ringgit tapi x dpt edit full blog.. Cume dapat header dan template jer.. (Paham x?)


Bagi sape2 yang nak template, PM Nurul kat fb atau send kat email yang nie:


Warne template:Link blog:Shoutbox: (nak kat atas header atau biase atau shoutbox cm Nurul)Gambar korang kalau nak:


Sape yang nak letak link kat atas header boleh.. Nurul buatkan... Contoh, link facebook, twitter kat atas header


Header korang leh pilih nak header jenis doodle atau gambar korang


Kalau korng nak tngok contoh template, Yang Nurul gna skrng nie atau pun yang nie


Ok, Yang kedua:


Header RM10
Korng leh ckp kat Nurul nak header jenis cmna...


Nak transpereant ke atau xnak


Sorry tau Nurul x der contoh.. Tapi korng leh ckp nak header bentuk cmna.. Nak bentuk kawaii ke, biase nye ke, Yan serabot serabai ke..... Insyallah Nurul leh imagine....


Kalau korng nak header nie, korang kene kasik information cmnie:
Warne header:Tanspereant atau x:Link blog:Gambar korang:Jenis:(Korang leh ckp nak jenis cmner contohnye yang kawaii ke, yang simple ke)Describtion:(Kalau nak)


Ape tu describtion:
Contohnye welcome to my blog, Pas2 ade ayat lain kat bawah die




Ok, yang ketige:
Banner


Banner nie Nurul ksik 5 ringgit jer.. dan dpat free 1 doodle.. Contoh banner:











Ok, yang ke empat:


Doodle... 5ringgit jugak


Korang leh tngok contoh doodle kat sini






Ok!!!!!!!!!!!!!!1 Tempahan dibuka sekarang


Facebook: >Klik Sini<
Email: Nurulclumsy@yahoo.com/
Dah Bace Tu Try Komen Pulak