Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Thursday, November 17, 2011

Bila Greyson Chance Bergambar Dengan Aku!

Hi, slm korang...


Korang msti x cya kan Nurul brgambar dngn Greyson Chance?

Nak tau kisah nye cmner??

Aaa? still x cye? nk bukti?

Nie diaaa


Ok, Nurul citeee

Kisah nie bermula apabila Greyson Chance dan Najwa Latif sdng bergambar....

Time tu kbetulan Nurul blum mkn lgi..

Sdng jalan2, Nurul terdengar bunyik

KLIKKKK!

Bunyi ape tu?
ade orng tembak ke?
ape nme senjate die?
knape bunyik die klik?

Ouuu! tidaaaakk!
perassan ingin thu Nurul membuatkan Nurul ingin melihat bunyik KLIKKKK tu...
kira2 3000 meter Nurul berjalan..

Meredah hutan, menyeberangi sungai... sehingga kan ranting masih meleekat dkat baju pink Nurul... (sbb tu gmbar sparuh.. ha2)

Waaa.! terkejut nye Nurul! knapa najwa latif ade skali?
Sapa laki kat sebela die tu?
titibe sorang llki berpakaian wanita menghampiri Nurul dan berkata die tu Greyson Chance

Nurul tkut, nak pnggil ape kat die tu, Cepat2 Nurul ckp PENCEMARAN BUNYI!!

And Nurul msih ragu2 nak pnggil ape, sbb Nurul x brape dngr ape die kate tdi... nie disebabkan ade orng nyanyi dan keadaan situ sungguh bising

Nurl cpat2 nggil die akak

" Akak2 sbnrnye sye  x dngr ae yg akk ckp tdi"
dngan senyuman die tne lesum pipit dan nmpak gigi hitam sppruh smbil tersenyum, die pun ckp la..

" adik, die tu Greyson Chance"

Keadaan smakin x stabil! sbb time tu ade mesin rumput + suare sumbang pnyanyi yang x berbakat tu

Nurul cuma mendengr GRANDSON

Nurul pun berfikir, Tu Najwa latif pnya cucu ke? ke atuk die nye cucu?

Nurul pun ckp cm2 kat akk separuh laki spruh pompuan tu..

Die pun mnghampiri Nurul, 
Dlm hati, ape la Mak Nya nie nak buat kat aq nie? nape nie?

Die pun gi kat tlinga Nurul dngn kuat die mnjerit,,
GREYSON CHANCE LA BUKAN GRANDSON!

LOLLL! merah btul mka Nurul time tu...

titiba jer ade orng menepuk bahu Nurul dri blakang

TUUUPP

Oocot mak die tergolek sne tergolek sini, melompat, tergolek ke...

ADESS
melatah, lbih kurang 24 saat Nurul melatah...

" Adik nape adik dok kt sini, sini kwasan lrangn dik, nie untuk artis jer.. adik x leh msuk..."

O..OO die nie artis rupenye.,..

Sedang Nurul bersembang2 dengan orang tu, terlupe plak nk gi mkn....

Nurul tngok sgale bkat die yg die tunjukkan sementare Greyson tngh bergambar

Kebetulan die nie minat photography.. minat yg sme yg ade dkt Nurul..

4 minit berlalu, Greyson dah nk beredar...

" Stopppppp!"

Nurul ckp, pas2 Nurul ckp ngn photographer tu supaye tolong ambekkan gambar Nurul dngn die...

Nurul tnye la abng tu cmnie
" Abng, sye nk bergambar dngn greyson leh x?"
Abng tu ckp
" X leh, abng x dibayar untuk 2" nurul merayu sngat2 kat photographer tu, smpai la sorang nenek titiba dtng memerbtulkan keadaan..

" Cu., nenek pun nk bergambar jgk... kesian kan la kat nenek, nenek baru jer beli rben nie smalam tau..."

Titibe jer, photographer tu ambek gmbar nenek tu dngn greyson

ouu! Abng! x leh jdik nie, nape nenek nie boleh nae sye x leh ? o.O

" yerla, lpas nie adik lak yer"

Waaaa....... best nye!
terloncat2 Nurul...
Lpas nenek tu dan Greyson dh ambek gmbar, nurul un tnya la dngn abng photographer 2, abng cpt la, turn sye skrng nie...

" Sorry la dik, abng bohong je, Greyson dh nak blek da.. lpas nie die nak gi ngre laen plak, nk buat concert!

Waaa! geramnyeee!!!!!!!!!!

Dngan muka bngis nurul, akhirnye, slah sorang abng ksik pinjam Nurul lptop die...
nurul tnya
"napa ksik sye ltop nie?"
" Ok, adik abng dh bkk kan software Gimp nie..
Adik minat Gimp kan?  Edit la!"

Haaaaaa? dngn perasaan kecewa Nurul, terpakse edit jgak.. dah jdik!
nurul brgambar dngn Greyson...

Abng tu ckp, susah2 dhulu sng2 kmudian dik... weeek!
Abng tu mngejek Nurul,

Wa, kurang asam!!!!!!!!!

P/S: bertukar la ke Gimp.. sme jgak software nye sperti photoshop! ianya ringan, dan x berat! ha3...

Jadik, gna Gimp pun kite boleh edit! janagn menganggap spftware nie seperti bnde smpah, buruk dan x brguna!
Ikutilah tutorial dkat blog Nurul untuk pndai dlm gim nie! ha2!!!



Dah Bace Tu Try Komen Pulak

3 Orang Suke Pink:

smilenajah93 said...

haha ! kurang asam :P

Eyhan said...

klakar btol la citer...wat glak2 kan org je

Nurul CLumsy Gurl said...

@Eyhan hahahaa.... =p