Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Friday, May 25, 2012

Tanda2 Anda Jatuh Cinta

Slm.. hait korang..... Harienie Nurul nk menghupdate siket pasai cinte nie.....



Ha.. korang... ape sen senyum tu???? hahaaa.... kroang mesti nak tau kan, tnde2 korang tngh jatuh cinta???
Kalau jatuh cinta nie, kite snggop korbankan ape jerw untuk die.... Cinta memerlukan pengorbanan.. ea tak....

memandang harienie bezday Nurul, Nurul nk hupdate siket tntg isu2 cinta.....

1. Rindu

Setiap hari anda akan terbayang-bayang wajahnya dan terngiang-ngiang suaranya di telinga anda. Sehari tidak berjumpa bagaikan setahun lamanya. Saat itu anda akan resah dan tidak senang duduk dan kalau boleh anda ingin berjumpanya atau berhubung dengannya setiap saat dan setiap waktu.
Apabila anda tidak dapat berjumpanya anda akan menggunakan cara lain untuk melepaskan rindu mungkin dengan menghubunginya, itu pun jika si dia tidak sibuk atau menatap gambarnya dan tersenyum sorang-sorang dengan membayangkan apa sahaja yang boleh melepaskan rindu anda padanya.

2. Menjadi Manja Dan Romantis

Ada kalanya juga cinta boleh mengubah seseorang itu daripada seorang yang serius kepada seorang yang manja dan romantis. Mungkin selama ini anda tidak pernah membeli anak patung atau bunga, tetapi sesudah anda (lelaki) memiliki seseorang yang istimewa di dalam hati anda akan membuang perasaan malu anda untuk ke kedai dan membeli anak patung di hari jadinya.
Begitu juga dengan wanita, mungkin anda tidak pernah membeli selain dari barangan wanita anda akan ke kedai untuk membeli barangan lelaki untuk dihadiahkan pada si dia pada hari jadinya.

3. Sering Ungkapkan Kata-Kata Cinta

Secara tidak sedar anda akan sering mengungkapkan kata-kata cinta yang tidak pernah anda ucapkan sebelum ini. Kalau sebelum ini anda amat payah untuk mengatakan “saya rindukan awak”, “saya tidak boleh hidup tanpa awak”, “awak istimewa buat saya”, dan sebagainya pasti anda akan menyebutnya demi untuk meyakinkan si dia untuk menerima anda. Kadangkala sampai terbawa-bawa di dalam mimpi.

4. Filem Cinta, Lagu Cinta, Buku Cinta Dan Majalah Cinta

Secara tidak sedar juga anda akan mula berminat untuk menonton filem berunsur cinta, mendengar lagu-lagu cinta, membaca buku dan majalah yang berkaitan cinta. Sedangkan sebelum ini anda lebih berminat untuk menonton filem aksi, lagu-lagu rock, dan membaca buku komik. Itulah tandanya anda telah jatuh cinta.

5. Sentiasa Bersama

Disaat anda jatuh cinta, anda sentiasa ingin disampingnya dan kalau boleh setiap hari dan apa yang si dia dan apa yang anda lakukan ingin dilakukan bersama. Belajar, makan, menonton wayang, membeli belah dan sebagainya ingin bersama-sama. Anda akan merasakan anda tidak boleh buat semuanya tanpa si dia.
Walau sehebat mana pun anda jatuh cinta dengan si dia, jangan sesekali anda lupakan rakan-rakan dan ahli keluarga anda. Ramai yang jatuh cinta tetapi selepas itu mula lupakan rakan-rakan yang dahulunya selalu anda menemani mereka bersukan, makan, belajar, menonton wayang, membeli belah dan sebagainya dan juga begitu dengan ahli keluarga kerana cinta boleh mengubah anda. Anda harus ingat, sekiranya anda di dalam kesusahan belum lagi pasti orang yang anda cintai itu akan menolong anda, tetapi rakan-rakan dan ahli keluarga ini yang akan membantu anda dengan sebaik yang mungkin.

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Tuesday, May 15, 2012

Allahuakbar.... Kisah Ayat Al Quran Hilang.....



Salam..hek2 korang...... dah mkn lom?? dah mandi?
yang pling penting, korang dah slat lom.......
kalau lom solat gi solat cepat2.. nnti Nurul gigit karang baru thu.... huhu....


Ok, entry kali nie ialah, indahnya ciptaan Allah.. gmbar nie Nurul sendiri yang snap kat tepi sungai.. huhu.. cntik tu bile matahari tngh terbenam.. siap wat photoshoot lgi... heheee.....

Ape pndangan korang tntng gambar alam nie??

memang dah nnti alam kite nie akn musnah....
ade 8 lgi tnda2 akhir kiamat lom ade lgi....... 

Nurul nak citer nie..... harietu.. erm.. buaknnye nurul nk ckp akne cye jgk.. harietu, time Nurul bce ayat yaasin... Nurul selak2 le surah yaasin belakang2 tu... titibe ayat "WAHID" mksudnya satu... baris nye dah hilang... Nurul cm was2 jer, Nurul doa skli lgi.. ksik petunjuk..... Ya Allah, alangkah terkejutnya Nurul time tu.... x pastilah sama ada nurul nye khayalan semata2 atau pun salah cetak.. yg pasti, Nurul dh check btul2... iaitu ayat "ILAHU" menjadik "ILAHA"...
Nurul was2 lgi, sama ada Nurul slah tengok ataupun x... Nurul doa sekali lgi.. "Ya Allah, tunjukkan kebesaranmu" sebelum tu Nurul dh check satu persatu... mane baris yg x der....
Then, keesokan maghribnya, Nurul bukak blek ayat yaasin belah belakn tu... Subhanallah! Allah telah memakbulkan doaku dan telah menunjukkan kebesaranNya.... Ayat yang lain hilang baris lagi.....

Ke mana kah baris tersebut hilang?? inilah tnda2 besar hari kiamat...... ayat al quran semakin hilang....
dan Nurul dh menyaksikan sendiri... bukan ayat al Quran barisnya jer yg hilang....tp Nurul pernah tengok dngan kpale mate Nurul sendiri beberape helai muke surat al Quran dh hilang... tinggal bunga kat tepinye jer tinggal...

SUBHANALLAH! ALLAHUAKBAR!

Sabda Rasulullah s.a.w

Ertinya:

Daripada Huzaifah bin al-Yaman r.a. berkata: Rasulullah s.a.w bersabda; "Islam akan luntur (lusuh) seperti lusuhnya corak (warna-warni) pakaian (bila ia telah lama dipakai), sehingga (sampai suatu masa nanti) orang sudah tidak mengerti apa yang dimaksudkan dengan puasa, dan apa yang dimaksudkan dengan sembahyang dan apa yang dimaksudkan dengan nusuk (ibadat) dan apa yang dimaksudkan dengan sedekah. Dan al-Quran akan dihilangkan kesemuanya pada suatu malam sahaja, maka (pada esok harinya) tidak tinggal dipermukaan bumi daripadanya walau pun hanya satu ayat. Maka yang tinggal hanya beberapa kelompok daripada manusia, diantaranya orang-orang tua, laki-laki dan perempuan. Mereka hanya mampu berkata, "Kami sempat menemui nenek moyang kami memperkatakan kalimat "La ilaha illallah", lalu kami pun mengatakannya juga". Maka berkata Shilah (perawi hadis daripada Huzaifah), "Apa yang dapat dibuat oleh La ilaha illallah (apa gunanya La ilaha illallah) terhadap mereka, sedangkan mereka sudah tidak memahami apa yang dimaksudkan dengan sembahyang, puasa, nusuk, dan sedekah"? Maka Huzaifah memalingkan muka daripadanya (Shilah yang bertanya). Kemudian Shilah mengulangi pertanyaan itu tiga kali. Maka Huzaifah memalingkan mukanya pada setiap kali pertanyaan Shilah itu. Kemudian Shilah bertanya lagi sehingga akhirnya Huzaifah menjawab, "Kalimat itu dapat menyelamatkan mereka daripada api neraka" (Huzaifah memperkatakan jawapan itu tiga kali). 

H.R Ibnu Majah 

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Friday, April 27, 2012

Korang Nak Nurul Lukiskan Untuk Korang Tak?

Slm, Marhaban(hi), Juga kat korang....

Pada pagi yang mulia ini Nurul nak citer siket tntng Nurul yang minat seni...(minat jer tpi x arif dlm bidang seni nie)


Ok, Nurul mmng minat sngat bidang seni nie sejak umur Nurul msih muda lgi....
Almaklumlah Nurul nye pengaruh kuat....
Kengkawan Nurul sume minat melukis......

Termasuk cikgu Nurul sendiri.....(cikgu 2 mak sedare Nurul)
Die lah yg ajar Nurul ton warne.... dan alhamdulillah, ilmunya msih membekas lgi walaupun dah 3 tahun x belajr seni......

Ilmu seni nie dah Nurul ubah kpd "SENI GRAFIK"...
Cara Nurul wat sume nie bergantung kpd seni lukis dulu... Dan dibalas balik dengan seni grafik...

Korang sume dah tngok seni grafik Nurul cmner.... dan sekarang Nurul nak tunjukkan seni lukis Nurul....
Memang hodoh giler la.... Nurul men hentam jer warne nie.....

Nurul jugak pernah lukis gmbar orang... dan baru2 nie Nurul dah lukis gmbar pemandangan... hehee...

Jom tengok

*gambar nie telah di adjust contrast dan brightness supaye nmpak terang*

huhuhu.. kan hodoh giler Nurul lukis....



kalau x caye Nurul lukis, korang leh tngok signature Nurul nie... hehee....


Korang nak x? hanye 3 orang terawal jer Nurul leh buatkan....

Korang kalau nak, hantar gambar kat Nurul dan Nurul lukiskan...

Kalau gmbar orang tu, Nurul x buat ton warne....
Sbb susah ooo nak lukis gmbar orang gune ton warne tu....

kalau jadik, Nurul lukiskan gune ton warne....

Ok!! 


CEPAT2! SEBELUM TERLAMBAT!

kalau korang nak jugak gambar yang korang nak Nurul lukis tu, boleh jer, tpi kene byar lah... 
Sekarang nie Nurul buat dlm 5 ke 10 ringgit di setiap lukisan tu...
gambar akn dihantar melalui post
(dah cukup murah nie)

Kalau nak msuk frame, harge lain2..

And Nurul mintak maaf sngad2 kalau lukisan Nurul x brpe menjadik, almaklumlah, Nurul x belajar lah lukis nie cmner.... huhu....

***ngeee adeke orang nak beli? hahaa***


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Sunday, April 22, 2012

3 Blogger Yang Nurul Selalu Terjah Bila Diorang Update

Salam... belibadiiiii....



Hai korang.......
3 blogger nie Nurul selalu tengok apebenda yang diorang update, Nurul mesti terjah.....

Nurul cuma tengok jer ape yg diorang update setiap kali.... heheee...
Begitu specialnye diorang.....

Korang nak tahu sape x?
Nurul jugak ade kasik hadiah untuk diorang hasil air tangan Nurul sendiri.....

NO COPYCAT!

Nurul x tiru sape2 pon... apatah lagi ambek kat tempat abang Nurul sendiri...
"THE MR.GOOGLE"

Sbb ape Nurul sllu terjah blog diorang:
1) Entry menarik
2) Berwarna warni
3) Diorang sanggup korbankan masa dan tenaga diorang untuk kita... cth:ksik freebies, snggop print screen untuk kita pham dlm 1 topik tu..... dll
4) Blog diorang kemas......

Blog orang laen pon best jgk.. kalau Nurul blogwalking, kalau Nurul berkenan kat blog tu, Nurul akan follow.... Tak lupe jgk kalau pergi kat group2 blogging, Nurul sllu singgah ape yg korang update....

Blogger 3 orang nie, boleh dikatakan selalu update... Nurul akan rindu kalau diorang x update...

antaranya ialah:












kepada semua blogger yang terpilih, sila lah ambik hadiah tu dari Nurul.... kalau x nak ambek pon x pe... x geysah pon.... hahaaa..... Background tu pon Nurul edit sendiri.... hehee....

Sob2 x lawa... huhu... Nurul x se power korang... edit guna software yang mantap.... >_<
And, tu sbgai tanda penghargaan, disebab korang lah, Nurul boleh maju ke dunia blogger nie... 


THANKS A LOT!!!


Ikhlas Daripada:


P/S: Nurul try tadi cmner nak wat rainbow colour menggunakan brush.... kalau korang nak Nurul ajar, leh aje... Silalah komen.. kalau x der orang yang xnak Nurul ajarkan, Nurul tak wat tutorial cmner nk wat ayat cm kat atas nie...








Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Tuesday, April 17, 2012

12 Cara Jawab Telefon Yang Kerek

Slm, korang pernah x terfikir cmner nk jwab tepon pling kerek nie?
Konon2nye nk merimaskan orng yg dial kite tu... eggegegegeeeee... Jom kita saksikan!!










1. Soalan: Haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: Maap. sini bukan balai polis.


2. Soalan: Haloo, siapa disana?
Jawapan: Ntah. saya kat sini, mane le saya tau sape kat sane..


3. Soalan: Haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: Nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.


4. Soalan: Haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: Maap cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur.


5. Soalan: Haloo, mak ade rumah?
Jawapan: Mak takde rumah. Bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.


7. Soalan: Boleh saya bercakap ngan Siti?
Jawapan: Maap. Nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye… time kacih.


8. Soalan: Haloo, tolong panggilkan Samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: Sila panggil sendiri. saya sibuk. maap


9. Soalan: Halloo… …
Jawapan: Haloo. Pusat sakit mental disini. Anda ingin mendaftar?


10. Soalan: Haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: Maap. Ini bukan kaunter pertanyaan.


11. Soalan: Haloo, Betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.


12. Soalan: Assalammualaikum…
Jawapan: Waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)
.


Mesti korang tidak sedar kan nombor 6 hilang XD

Credit: http://penpatah.blogspot.com 








Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Saturday, April 7, 2012

Alhamdulillah Barang Dah Sampai

Slm hai korang sume... rindu Nurul x??

Laa... mestilah korang x rindu kan.....
Siapa sebnarnya aku padamu.... mungkin sma dngn teman lainn....<----Nyanyi lgu

Teeett!! ok, finish...
Untuk pngetahuan korang, Nurul haritu dah tmpah gelang kat Hummy Lovey....

Korang nak tngok x??


Lame da Nurul x ambek gmbar kan.........

Korang kalau nk tmpah boleh, harganye 10 hengget 1.... korang leh jgk tempah benda laen jgk...



Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Friday, March 30, 2012

NamaSayaPanjangSangatSampaiTakderRuangNakSpace!

Salam.. Tengah mala buta2 nie Nurul menghupdate kan? dah cm x der hari laen ke nk update..




Ape la entry Nurul harienie.. mepek jerw......
NamaSayaPanjangSangatSampaiTakderRuangNakSpace!

cmner Nurul dpt idea nie??
hermm........ Actually Nurul dpt idea nie dripd kwn Nurul sendiri...

Kalau korang tengok tjuk nie mesti korang ckp 
"Elleh, name yg koe taip tu yg pnjang..!"

Ea x??
Sebenarnye name cmnie hnye orng yg suke mengena kan orng laen jer suke wat cmnie...


Nurul x...


Ok la, Nurul nk bobo nie... hauuurmmmmmmmmmmmm!!
Mengaum Mengantuk seketika...

Nite guyz! slm.....

zZZZzzzZZZZZzzzzZZzz!!



Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Wednesday, March 28, 2012

Memang Adat Pertandingan Ada Kalah Dan Menang

Slm.. ekhem...........


Entri kali nie agk power sikit.... hahahaaa......
Pade hari khamis yang lepas, Nurul gi tadarus kat sekolah... tpi x menang... hakz2.....



dah.. habis.....

xD

xla.. Dah memang adat pertandingan ade kalah ade menang.....
Kalau bukan Nurul yang naek atas pentas tu, sape lgi ha????

Memang Nurul ngaku, Nurul x pndai taraannum..... Sebab mmng Nurul x dpt crik guru tarannum.. hu2...
Nurul lmah dlm part tu.....

Actually, Nurul dah pernah msuk tadarus nie time thun lpas... Tapi thun lpas bru pes time msuk agk gugup......
And ramai sngat orng msuk..... Tpi cume 2,3 orng jer yg pndai tarannum..laen sume x...

Tapi skrang laen......
Hanya 2,3 orang yg  gety tarannum.... Yg laen sumenye gety....... Agak sadiz siket thun nie.....

X geysa la kan, x pat mengharumkan nme kola untuk dlm part tilawah nie.....
lagi pon sekolah Nurul yg jdik tuan rumah...

Kat tadarus Al Quran tu terdiri 3 kumpulan...
1) Kumpulan tilawah
2) Kumpulan hafazan
3) Kumpulan syarahan

nape Nurul msuk tilawah???

1) Tak yah susah2 nak apal.... Lagipon Nurul dh lme x apal quran sejak Nurul berhenti tahfiz... ea la, bayaran die dh mahal lar... hahahaa......
2) Kalau tilawah xyah nk pndang juri ngn penonton... Kalau syarahan kene pndang juri.. Nurul waat PLBS pun pndang tingkap.... xD...
cikgu pon suruh Nurul pndang die... tpi Nurul lgi gugup kalau pndang cikgu.... 


ok la benawnye x der idea nk wat entry nie... hehee... Nurul gi tadarus nie pon time khais lepas.... hehe


Gambar sekolah Nurul:


pkai bju biru tu Nurul... tidoo jap lar...hahaaa...

Jom kite tngok sape menang...




Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Friday, March 16, 2012

Jawapan Bagi Teka Teki Dengan Diri Tadi...

Slm.. haip2..


Dah bace da teka teki yang nie?? KLIK SINI!




Nie jawapannye okey... Korang dah tulis kan jwapan korang??
X kirelah kat notepad ke, kat atas dahi ke... saya x geysa... ehhee
Kalau korang nk tulis at atas bumbung pun boley........




xD


Okla, membebel jer kan...


Ekhem...


Soalan pertama Nurul soal hutan kecik ngn hutan besar kan???


Kalau korang pilih hutan kecik, maksudnye, korang tkut nak tempuhi cabaran and, kalau korang belajar, korang hanya belajar jer... korang x der matlamat untuk hidup... contohnye korang g sekolah cume nak jumpe kawan, nak jumpe kekasih. cntoh tau... ia x?? ehhee....


Kalau hutan besar pulak walaupun korang dalam kesusahan, korang terpaksa laluinye jgak... walaupun orang x tau jln penyelesainnya cmner......




Jawapn untuk soalan ke2...
Jalan punya jalan terjumpa haiwan kesayangan right??


Kalau haiwan kesayngan korang kucing, korang mesti ada sedikit sifaat2 kucing...
Contohnya, kucing tu cute, manja, gebu, takut orang yg die x kenal...
Korang mesti ade siket ciri2 cm2.. ea x??


Jawapan untuk soalan ke 3...
Jalan punya jalan korng terjumpa haiwan yg pling korang tkut, benci....
Contohnya kalau korang pilih lipas.. means, lipas kan busukk, kotor, jijik...


That means, korang x suke orang yg busuk, kotor, jijik...


Kalau korang pilih harimau... mksudnya korang x suka orang yang garang sme korang.. ea x???






Jwapan untuk soalan ke 4..


Rumah papan
--> Maksudnye, korang boleh hidup dngn ape jua keadaan...
Kalau orng letakkan korang kat tempat laen, korang boleh hidup tnpa ada rasse kekok.. Korang juga sng nk bergaul


Rumah Batu
--> Korang suke hidup care sederhana... x suke kaya sngat, x suke miskin sngat.. Mybe korang jugak susah nak berinterasi ngn orng laen....


Istana
--> Walaupun korang dlm keadaan susah, korang cuba crik jalan yg pling baek.. Korang juga boleh menyimpan duit... Dan dengan duit tu, korang boleh buat apa shja.....






Jawapan untuk soalan ke 5


Meja bulat
--> Korang ada pendirian tetap.. Korang x suke ikut kawan.. Kalau kawan x nak gi tusyen, tpi korang nk pergi jgk, korang akn pergi.. "x"der kawan pun x pe la.. asalkan aku belajar... " Ea x??
pas2 orng yg meja bulat nie lbih suke memberi arahan dripd mendengar arahan...




Meja Segiempat
--> Korang berpenderian x tetap.. Korang juga suke ikut kawan... Korang lebih suke mendengar arahan dripd memberi arahan.. Ea x???


Jawapan untuk soalan ke 6


Cawan
--> Korang yg pilih cawan nie, hidup kene ada bimbingan.... Kene ade sokongan.... Korang x leh hidup tnpa orng yg korang sayang... Ea x?? ehhee


Gelas
--> Korang boleh hidup berdedikari.... x der orng yg sokong pun korang leh hidup......






********** Dah TamattttttT*********
Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Thursday, March 15, 2012

Jom Maen Teka Teki Kenal Sama Diri

Salam... Pssst!!


Mcm pelik jer entry kali nie.. ea x????


hahaaaa.....


Korang tao x ape menda nye nie??


haahaa.. korang msty x tao kan????


kisah nie, time tu ade orang dtng kat kola Nurul..
ehehee... die ckp cmnie la..... tpi tjuk x tau la....


Korang kalau nak tahu sifat diri korang sendiri, korang kene jawab soalan nie ok.....???
 
Tapi, make sure korang kene tulis jwapan nie kat kertas dulu la okey!


           Pada suatu hari, berlaku gempa bumi yg dahsyat sekali.. ibu bapa anda telah pun kejutkan anda dari katil... Tetapi anda tidak sedarkan diri juga..... Tiba2, apabila anda sedar, anda telah pun aada d bawah pokok.. Tetapi di situ hanya anda seorang sahaja yang ada... Semua bangunan runtuh dan hanya anda seorang sahaja di situ...


 (Bayang kan tao....)


Anda terus panik dan lari lari lari dan lari...........
Apabila anda belari, anda ternampak 2 jenis hutan...
iaitu hutan kecil dan hutan besar....


Jika anda ada situasi seperti berikut, hutan manakah yg anda akn pilih??
Nurul akan kasik jwapan nnti...


BTW, apabila anda trus msuk hutan tersebut, anda takut... ttpi anda brani kan dir untuk msuk dan truskan perjalanan.........


Tiba2 anda ternampak haiwan yg pling anda suka......
Haiwan apakah yg pling anda suka??


Jwab! haiwan apakah yg pling korang sukaa??


Dan, anda trus angkat haiwan tersebut dan bawanya bersama... Anda sungguh gembira sekali....
Kerana ada juga makhluk yg terselamat dripd gempa bumi tersebut....




Jalan punya jalan...... tiba2 anda ternampak haiwan yg pling anda benci+takut+jijik.. Semua ada pada haiwan tersebut.....


Apa nama haiwan yg pling anda benci itu??
(Haiwan nie x kirelah serangga ke, katak ke, ular ke... tetapi kalau korang jumpe, korang lari..)


Jawab tao!! haahaa..


BTW, hari pun sudah menjelang senja... daripda pag lagi anda belum makan.. terasa lapar sangat.. dahaga sangat....


Tiba2 ada cahaya yg datang ke arah anda....
Anda pun pergi ke cahaya tersebut....


Jalan punya jalan..
Eh? ada rumah pulak???
Di situ ada 3 jenis rumah... iaitu 


1) Rumah Papan
2) Rumah Batu
3) Istana...


Pilih tau.. rumah mane yg korang suke dalam situasi mcmnie???


Daaannnn... korang pun buka pintu tersebut dan masuk ke dalam..
Anda sungguh gembira sekali sebab ada makanan di atas meja......


Di situ ada 2 jenis meja...
iaitu....


1)Meja Bulat...
2)Meja Segiempat...


Pilih!!


Di atas meja tersebut, ada jag... Anda haus sangat... dan anda pun ambek la cawan @ gelas yang korang nak tuangkan air tersebut...


Dalam situasi mcmnie, korag lebih suke cawan atau gelas??


Cawan yg ade tangkai tu tao....
Gelas yg besar dan ade tangkai tu.....




Klik sini kalau nak tahu jawapannya


Ok sampai sinie jer... tunggu jwapan dripd Nurul okey!!
Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Monday, March 5, 2012

Jom Belajar Bahase Melaka..

slm...........

hehee..... lme x menghupdate..
almklumlah bnyak probz....

huhu.. Nurul cume sempat bw jerw...
laen x der... korang nye perkembngan Nurul tao tau...

Herm... sape la rindu kat blog Nurul kan..
x der la sepesial sngat dah blog nie........
ye dak?....

Ok... bek tu de story......



Korang tao x owg Melaka pun ade loghat sendiri tao... bukan owg Kedah, Kelantan, Sabah,Sarawak jerw ade loghat...
tpi Melaka pun ade...

Alaaaaaaaaar, sng jerw.. cume gugurkan perkataan r dan tukar kan r tu pade u....

erm.. x pham ek??

hehee.. contoh la Nurul kasik ayat
1) Ibu dan Ahmad nak gi pasar...
kalau bhase melaka plak, Ibu dan Ahmad nak gi pasau....
2) Ohh tidak, tadi baru je aq jumpe ular...
kalau bhase melaka plak, Ohh tidak, tadi baru je aq jumpe ulau....


hahaaa.. phamm x?
memandai je kan loghat owg Melaka...
hehee.... kalau korang nak gi Melaka, korang leh jgk gune loghat nie....
x la susah pun kan... xD


Ok la koran.. jumpe lgi!


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Friday, February 17, 2012

Perkenalkan Buah Betik Hidup

 Slm... perkenalkan kawan baek Nurul(sengaja reka2 citer)
Inspired sorce: Wan Hazel




Citer nie citer bersambong2 tau...
Korang nak tau sbb ape pnggil betik?






Die nie sorang yang pandai... sbb tu lar, dahi die besar...
hahaaaa.....

Tengok, sume warne kuningkan...... 

Korang nak tahu x perkembangan selanjutnya tntng Inish nie?
Nurul reka sendiri tau... kenape die leh tukar nme gelaran die....
Die nie pengawas ape...
Ape buktinye....


Nurul nie dah mls nk lukis doodle yg cecantek lgi... ehheee.....
Bukan sng tw nk lukis orang yg sme....
Nak3 Nurul xder software die... Adobe Photoshop Nurul x der... huhu... ciannnnnnnn.....

Nurul skrng nak stabilkan seni graphic dan seni lukis.....

Sejak Nurul minat seni grafik, Nurul lupekan ton warne yang tngan kite sendiri leh membuatnye...

Huhuhu... ok lah... sekadar smpae sinie jerw korang... c ya!




Dah Bace Tu Try Komen Pulak