Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Saturday, February 11, 2012

Otak Mampu Merangsang Benda Yang Berwarna Daripada Hiam Putih





Hait, salam korang... Harienie, Nurul nak wat cm Wan Hazel... Dah kreditkan tok die dahh.. ehheee..
Amek sumber inspirasi... sbb idea die cukup mantap!

Ok, sekarang Nurul nak citr siket pasal otak kite... korang suke x cikgu korang ajar korang dalam bentuk gmbr berbanding menulis panjang berjerai.... Cube korang tngok ayat kat bwh nie.... Mane 1 lbih mudah ingat??



Bndingkan korang nak apal bnde nie.... (subjek tu hentam sudah)...
Yang atas tu xmudah nk ingat ye x?

Jadik pde sape yg nak ajar orang... alar, jadik cikgu lar... better korang ajar dlm bntuk diagram atau korang lukis.. lukis la mcm mane pon.... sbb lukisan otak lbih sng nak merangsang berbanding bende yg x berwarne!


So, lbih bak korang wat cmnie berbnnding nk tulis panjang berjela kan... 

Bye! Wassalam
Ilmu bermanfaat harus kite kongsikan!


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

3 Orang Suke Pink:

♥Lady Ainaa♥ said...

btl tu.. bkn stakat kat skolah je boleh terapkan kaedah ni tp kat universiti pun gune aw. warna ni memang hebat pengaruhnya

me said...

comel sangat...(^_^)

myezatul aQma said...

setuju!
akak dr zman sekolah notes memang colorful..
kat u sekrg pon notes buat colorful..
colorful ni tarik minat kite dan jugak cepat ingat.
mcm save pic dalam otak..
heheh (^___^)