Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Thursday, March 15, 2012

Jom Maen Teka Teki Kenal Sama Diri

Salam... Pssst!!


Mcm pelik jer entry kali nie.. ea x????


hahaaaa.....


Korang tao x ape menda nye nie??


haahaa.. korang msty x tao kan????


kisah nie, time tu ade orang dtng kat kola Nurul..
ehehee... die ckp cmnie la..... tpi tjuk x tau la....


Korang kalau nak tahu sifat diri korang sendiri, korang kene jawab soalan nie ok.....???
 
Tapi, make sure korang kene tulis jwapan nie kat kertas dulu la okey!


           Pada suatu hari, berlaku gempa bumi yg dahsyat sekali.. ibu bapa anda telah pun kejutkan anda dari katil... Tetapi anda tidak sedarkan diri juga..... Tiba2, apabila anda sedar, anda telah pun aada d bawah pokok.. Tetapi di situ hanya anda seorang sahaja yang ada... Semua bangunan runtuh dan hanya anda seorang sahaja di situ...


 (Bayang kan tao....)


Anda terus panik dan lari lari lari dan lari...........
Apabila anda belari, anda ternampak 2 jenis hutan...
iaitu hutan kecil dan hutan besar....


Jika anda ada situasi seperti berikut, hutan manakah yg anda akn pilih??
Nurul akan kasik jwapan nnti...


BTW, apabila anda trus msuk hutan tersebut, anda takut... ttpi anda brani kan dir untuk msuk dan truskan perjalanan.........


Tiba2 anda ternampak haiwan yg pling anda suka......
Haiwan apakah yg pling anda suka??


Jwab! haiwan apakah yg pling korang sukaa??


Dan, anda trus angkat haiwan tersebut dan bawanya bersama... Anda sungguh gembira sekali....
Kerana ada juga makhluk yg terselamat dripd gempa bumi tersebut....




Jalan punya jalan...... tiba2 anda ternampak haiwan yg pling anda benci+takut+jijik.. Semua ada pada haiwan tersebut.....


Apa nama haiwan yg pling anda benci itu??
(Haiwan nie x kirelah serangga ke, katak ke, ular ke... tetapi kalau korang jumpe, korang lari..)


Jawab tao!! haahaa..


BTW, hari pun sudah menjelang senja... daripda pag lagi anda belum makan.. terasa lapar sangat.. dahaga sangat....


Tiba2 ada cahaya yg datang ke arah anda....
Anda pun pergi ke cahaya tersebut....


Jalan punya jalan..
Eh? ada rumah pulak???
Di situ ada 3 jenis rumah... iaitu 


1) Rumah Papan
2) Rumah Batu
3) Istana...


Pilih tau.. rumah mane yg korang suke dalam situasi mcmnie???


Daaannnn... korang pun buka pintu tersebut dan masuk ke dalam..
Anda sungguh gembira sekali sebab ada makanan di atas meja......


Di situ ada 2 jenis meja...
iaitu....


1)Meja Bulat...
2)Meja Segiempat...


Pilih!!


Di atas meja tersebut, ada jag... Anda haus sangat... dan anda pun ambek la cawan @ gelas yang korang nak tuangkan air tersebut...


Dalam situasi mcmnie, korag lebih suke cawan atau gelas??


Cawan yg ade tangkai tu tao....
Gelas yg besar dan ade tangkai tu.....




Klik sini kalau nak tahu jawapannya


Ok sampai sinie jer... tunggu jwapan dripd Nurul okey!!
Dah Bace Tu Try Komen Pulak

0 Orang Suke Pink: