Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Friday, April 27, 2012

Korang Nak Nurul Lukiskan Untuk Korang Tak?

Slm, Marhaban(hi), Juga kat korang....

Pada pagi yang mulia ini Nurul nak citer siket tntng Nurul yang minat seni...(minat jer tpi x arif dlm bidang seni nie)


Ok, Nurul mmng minat sngat bidang seni nie sejak umur Nurul msih muda lgi....
Almaklumlah Nurul nye pengaruh kuat....
Kengkawan Nurul sume minat melukis......

Termasuk cikgu Nurul sendiri.....(cikgu 2 mak sedare Nurul)
Die lah yg ajar Nurul ton warne.... dan alhamdulillah, ilmunya msih membekas lgi walaupun dah 3 tahun x belajr seni......

Ilmu seni nie dah Nurul ubah kpd "SENI GRAFIK"...
Cara Nurul wat sume nie bergantung kpd seni lukis dulu... Dan dibalas balik dengan seni grafik...

Korang sume dah tngok seni grafik Nurul cmner.... dan sekarang Nurul nak tunjukkan seni lukis Nurul....
Memang hodoh giler la.... Nurul men hentam jer warne nie.....

Nurul jugak pernah lukis gmbar orang... dan baru2 nie Nurul dah lukis gmbar pemandangan... hehee...

Jom tengok

*gambar nie telah di adjust contrast dan brightness supaye nmpak terang*

huhuhu.. kan hodoh giler Nurul lukis....



kalau x caye Nurul lukis, korang leh tngok signature Nurul nie... hehee....


Korang nak x? hanye 3 orang terawal jer Nurul leh buatkan....

Korang kalau nak, hantar gambar kat Nurul dan Nurul lukiskan...

Kalau gmbar orang tu, Nurul x buat ton warne....
Sbb susah ooo nak lukis gmbar orang gune ton warne tu....

kalau jadik, Nurul lukiskan gune ton warne....

Ok!! 


CEPAT2! SEBELUM TERLAMBAT!

kalau korang nak jugak gambar yang korang nak Nurul lukis tu, boleh jer, tpi kene byar lah... 
Sekarang nie Nurul buat dlm 5 ke 10 ringgit di setiap lukisan tu...
gambar akn dihantar melalui post
(dah cukup murah nie)

Kalau nak msuk frame, harge lain2..

And Nurul mintak maaf sngad2 kalau lukisan Nurul x brpe menjadik, almaklumlah, Nurul x belajar lah lukis nie cmner.... huhu....

***ngeee adeke orang nak beli? hahaa***


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Sunday, April 22, 2012

3 Blogger Yang Nurul Selalu Terjah Bila Diorang Update

Salam... belibadiiiii....



Hai korang.......
3 blogger nie Nurul selalu tengok apebenda yang diorang update, Nurul mesti terjah.....

Nurul cuma tengok jer ape yg diorang update setiap kali.... heheee...
Begitu specialnye diorang.....

Korang nak tahu sape x?
Nurul jugak ade kasik hadiah untuk diorang hasil air tangan Nurul sendiri.....

NO COPYCAT!

Nurul x tiru sape2 pon... apatah lagi ambek kat tempat abang Nurul sendiri...
"THE MR.GOOGLE"

Sbb ape Nurul sllu terjah blog diorang:
1) Entry menarik
2) Berwarna warni
3) Diorang sanggup korbankan masa dan tenaga diorang untuk kita... cth:ksik freebies, snggop print screen untuk kita pham dlm 1 topik tu..... dll
4) Blog diorang kemas......

Blog orang laen pon best jgk.. kalau Nurul blogwalking, kalau Nurul berkenan kat blog tu, Nurul akan follow.... Tak lupe jgk kalau pergi kat group2 blogging, Nurul sllu singgah ape yg korang update....

Blogger 3 orang nie, boleh dikatakan selalu update... Nurul akan rindu kalau diorang x update...

antaranya ialah:












kepada semua blogger yang terpilih, sila lah ambik hadiah tu dari Nurul.... kalau x nak ambek pon x pe... x geysah pon.... hahaaa..... Background tu pon Nurul edit sendiri.... hehee....

Sob2 x lawa... huhu... Nurul x se power korang... edit guna software yang mantap.... >_<
And, tu sbgai tanda penghargaan, disebab korang lah, Nurul boleh maju ke dunia blogger nie... 


THANKS A LOT!!!


Ikhlas Daripada:


P/S: Nurul try tadi cmner nak wat rainbow colour menggunakan brush.... kalau korang nak Nurul ajar, leh aje... Silalah komen.. kalau x der orang yang xnak Nurul ajarkan, Nurul tak wat tutorial cmner nk wat ayat cm kat atas nie...








Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Tuesday, April 17, 2012

12 Cara Jawab Telefon Yang Kerek

Slm, korang pernah x terfikir cmner nk jwab tepon pling kerek nie?
Konon2nye nk merimaskan orng yg dial kite tu... eggegegegeeeee... Jom kita saksikan!!










1. Soalan: Haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: Maap. sini bukan balai polis.


2. Soalan: Haloo, siapa disana?
Jawapan: Ntah. saya kat sini, mane le saya tau sape kat sane..


3. Soalan: Haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: Nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.


4. Soalan: Haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: Maap cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur.


5. Soalan: Haloo, mak ade rumah?
Jawapan: Mak takde rumah. Bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.


7. Soalan: Boleh saya bercakap ngan Siti?
Jawapan: Maap. Nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye… time kacih.


8. Soalan: Haloo, tolong panggilkan Samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: Sila panggil sendiri. saya sibuk. maap


9. Soalan: Halloo… …
Jawapan: Haloo. Pusat sakit mental disini. Anda ingin mendaftar?


10. Soalan: Haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: Maap. Ini bukan kaunter pertanyaan.


11. Soalan: Haloo, Betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.


12. Soalan: Assalammualaikum…
Jawapan: Waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)
.


Mesti korang tidak sedar kan nombor 6 hilang XD

Credit: http://penpatah.blogspot.com 








Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Saturday, April 7, 2012

Alhamdulillah Barang Dah Sampai

Slm hai korang sume... rindu Nurul x??

Laa... mestilah korang x rindu kan.....
Siapa sebnarnya aku padamu.... mungkin sma dngn teman lainn....<----Nyanyi lgu

Teeett!! ok, finish...
Untuk pngetahuan korang, Nurul haritu dah tmpah gelang kat Hummy Lovey....

Korang nak tngok x??


Lame da Nurul x ambek gmbar kan.........

Korang kalau nk tmpah boleh, harganye 10 hengget 1.... korang leh jgk tempah benda laen jgk...



Dah Bace Tu Try Komen Pulak