Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Tuesday, May 15, 2012

Allahuakbar.... Kisah Ayat Al Quran Hilang.....



Salam..hek2 korang...... dah mkn lom?? dah mandi?
yang pling penting, korang dah slat lom.......
kalau lom solat gi solat cepat2.. nnti Nurul gigit karang baru thu.... huhu....


Ok, entry kali nie ialah, indahnya ciptaan Allah.. gmbar nie Nurul sendiri yang snap kat tepi sungai.. huhu.. cntik tu bile matahari tngh terbenam.. siap wat photoshoot lgi... heheee.....

Ape pndangan korang tntng gambar alam nie??

memang dah nnti alam kite nie akn musnah....
ade 8 lgi tnda2 akhir kiamat lom ade lgi....... 

Nurul nak citer nie..... harietu.. erm.. buaknnye nurul nk ckp akne cye jgk.. harietu, time Nurul bce ayat yaasin... Nurul selak2 le surah yaasin belakang2 tu... titibe ayat "WAHID" mksudnya satu... baris nye dah hilang... Nurul cm was2 jer, Nurul doa skli lgi.. ksik petunjuk..... Ya Allah, alangkah terkejutnya Nurul time tu.... x pastilah sama ada nurul nye khayalan semata2 atau pun salah cetak.. yg pasti, Nurul dh check btul2... iaitu ayat "ILAHU" menjadik "ILAHA"...
Nurul was2 lgi, sama ada Nurul slah tengok ataupun x... Nurul doa sekali lgi.. "Ya Allah, tunjukkan kebesaranmu" sebelum tu Nurul dh check satu persatu... mane baris yg x der....
Then, keesokan maghribnya, Nurul bukak blek ayat yaasin belah belakn tu... Subhanallah! Allah telah memakbulkan doaku dan telah menunjukkan kebesaranNya.... Ayat yang lain hilang baris lagi.....

Ke mana kah baris tersebut hilang?? inilah tnda2 besar hari kiamat...... ayat al quran semakin hilang....
dan Nurul dh menyaksikan sendiri... bukan ayat al Quran barisnya jer yg hilang....tp Nurul pernah tengok dngan kpale mate Nurul sendiri beberape helai muke surat al Quran dh hilang... tinggal bunga kat tepinye jer tinggal...

SUBHANALLAH! ALLAHUAKBAR!

Sabda Rasulullah s.a.w

Ertinya:

Daripada Huzaifah bin al-Yaman r.a. berkata: Rasulullah s.a.w bersabda; "Islam akan luntur (lusuh) seperti lusuhnya corak (warna-warni) pakaian (bila ia telah lama dipakai), sehingga (sampai suatu masa nanti) orang sudah tidak mengerti apa yang dimaksudkan dengan puasa, dan apa yang dimaksudkan dengan sembahyang dan apa yang dimaksudkan dengan nusuk (ibadat) dan apa yang dimaksudkan dengan sedekah. Dan al-Quran akan dihilangkan kesemuanya pada suatu malam sahaja, maka (pada esok harinya) tidak tinggal dipermukaan bumi daripadanya walau pun hanya satu ayat. Maka yang tinggal hanya beberapa kelompok daripada manusia, diantaranya orang-orang tua, laki-laki dan perempuan. Mereka hanya mampu berkata, "Kami sempat menemui nenek moyang kami memperkatakan kalimat "La ilaha illallah", lalu kami pun mengatakannya juga". Maka berkata Shilah (perawi hadis daripada Huzaifah), "Apa yang dapat dibuat oleh La ilaha illallah (apa gunanya La ilaha illallah) terhadap mereka, sedangkan mereka sudah tidak memahami apa yang dimaksudkan dengan sembahyang, puasa, nusuk, dan sedekah"? Maka Huzaifah memalingkan muka daripadanya (Shilah yang bertanya). Kemudian Shilah mengulangi pertanyaan itu tiga kali. Maka Huzaifah memalingkan mukanya pada setiap kali pertanyaan Shilah itu. Kemudian Shilah bertanya lagi sehingga akhirnya Huzaifah menjawab, "Kalimat itu dapat menyelamatkan mereka daripada api neraka" (Huzaifah memperkatakan jawapan itu tiga kali). 

H.R Ibnu Majah 

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

1 Orang Suke Pink:

Romeo Laut said...

bab huzaifah yang last tu, menarik. heheh. setakat dari buku yang aku baca, kalau area Yellowstone meletus, memang boleh jahanam terus..