Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Saturday, December 28, 2013

Kisah Benar: Peluk Islam Setelah Melihat Keajaiban Saf Solat




Dalam satu program bertajuk ONE FAMILY dalam saluran Majd Channel, Moderatornya ialah Dr. Yahya Alyahya (head of the CALL to Islam Committee) menceritakan sebuah kisah tentang seorang lelaki Amerika bukan Muslim yang berbincang dengannya mengenai Islam ketika sedang menonton siaran langsung Solat Isha’ dalam bulan Ramadhan di Makkah.Lelaki Amerika itu sangat terkejut melihat keadaan umat Islam melalui kaca TV itu, melebihi 3 Juta orang yang berhimpit antara satu sama lain di dalam Masjidil Haram pada malam terakhir di dalam bulan suci Ramadhan itu, terlalu ramai dan sangat tidak terurus.

Sheikh tersebut bertanya kepada lelaki Amerika itu, ” Berapa lama kamu fikir mereka akan menguruskan diri masing-masing untuk berada dalam barisan dan memulakan solat?

Lelaki Amerika itu menjawab, ” Sekurang-kurangnya 2-3 jam”

Sheikh itu berkata, ” Tetapi Masjidil Haram mempunyai 4 aras?”

Lelaki itu menjawab, ” Oh, kalau begitu pasti akan mengambil masa lebih kurang 12 jam!”

Sheikh itu berkata lagi, ”Kamu bayangkan bahawa mereka datang dari seluruh pelusuk dunia dengan berlainan bahasa, mungkinkah mereka dapat berada dalam satu barisan untuk memulakan solat?”

Lelaki Amerika itu menjawab, ” Jika begitu amat mustahil bagi mereka untuk menguruskan diri agar berada dalam satu barisan untuk memulakan solat!!”

Dan apabila waktu solat sudah pun tiba, Sheikh Abdul Rahman As-Suddais berdiri tegak lalu melaungkan kalimah ” RAPATKAN SAF…

Dan dalam beberapa saat saja, seluruh pemandangan di Masjdil Haram berubah serta merta dan 3 Juta Muslim sebentar tadi telah tersusun rapi dalam barisan hanya SEKELIP MATA.

Lelaki Amerika itu memandang kaca TV sejenak lalu beliau berkata
“ASH-HADU ALLAH ILAHA ILLA ALLAH WA ASH-HADU ANNA MUHAMMADAN RASULULLAH” – I bear witness that there is none worthy of worship but ALLAH, and I bear witness that Mohammad is His Servant and Messenger.

Lihatlah betapa ajaibnya Islam, hanya kerana saf salat saja boleh menarik penganut agama lain untuk yakin dengan agama mulia

Sumber

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Thursday, December 26, 2013

Cara Terbaik Nak Hilangkan Jerawat Korang

Sape yg tak ada masalah jerawat kan? Haa, kalau dh tumbuh jerawat tu mula lahh menjerit sana sini..
Ala, Nurul letew..... Nnti ada laa orng sebelah Nurul jadik mangsaa... Mcm ner nak hilangkan jerawat nie!!!

"Hbis cacat cela muka aku yang cunsss nie!!"
Ok sila muntah sekaranggg!

Kalau muka bebas jerawat, x lah malu nak pi mana2... Nak pi pasar ke, Tesco ke... Yg pling penting jumpa orng yg tersayang...Eheemmm..
Tau tak, ada cara yg simple nak hilangkan jerawat nie??? 


Korang toksah nk pi beli produk2 kecantikan nak hilangkan jerawat bagai...
Bagi orng yg penjimat mcm Nurul nie, sesuai rasanya nk amalkan cara tradisional... Cara nya mudahh! Tak perlu banyak modal! Cuma perlukan kerajinan untuk mengamalkankannya *Alahai.. dh mcm iklan syampu lah pulak
 
Before And After!!
Dah mcm zombi dah hakuu tengok =,=

Tapi kan, haritu Nurul pi sekodeng uncle Gugel tuh, cara2 nak hilangkan jerawat.. N kebetulan time tu Nurul ada bnyak jerawat tumbuh.. N Nurul pling x sngka, ada jerawat tumbuh ke pipi!!! Selama 18 thun Nurul hidup nie, first time tumbuh sekoq jerawat kat pipi *Terlebih jujur ke nie? ehhh

1. Hilangkan Jerawat Dengan Tomato

Buah tomato ini mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.

2. Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis

Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Kalau takde madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan kalau first time cuba letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis ini panas. Kalau dah biasa boleh sapuan tebal. Tapi kulit kayu manis memang paling mujarab untuk cuba. Cuma kelemahan panas dan bau rempah yang kuat. hee…

3. Hilangkan Jerawat Dengan Lidah Buaya

Lendir lidah buaya (aloe vera) selain dapat menghilangkan jerawat, ia juga bagus untuk menghilangkan parut jerawat. Ambil daun lidah buaya, potong kepada beberapa kerat dan bahagian, kemudian kupas kulit luarnya, sapukan lendir lidah buaya pada bahagian muka yang terdapat jerawat. Ulangi langkah ini pada setiap pagi dan waktu petang. Yang penting berterusan. 

4. Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi

Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru di bilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah. Ini tips paling mudah sekali untuk amalkan dan memang menjadi. Muka pun sejuk je bila sapu ubat gigi pada jerawat.

5. Hilangkan Jerawat Dengan Putih Telur

First, pisahkan kuning telur dengan putih telur. Just ambil putih telurnya sahaja. Pukul sebentar lalu pakaikan ke wajah anda dan diam selama 15 minit. Putih telur ini berfungsi membantu mengurangkan minyak di wajah anda yang seringkali menjadi penyebab timbulnya jerawat. Selepas itu cuci dengan air suam. Selain itu, telur putih ini boleh buang blackhead dan whitehead dengan korang rendamkan tisu dengan telur putih kemudian tampalkan tisu pada hidung. Selepas kering, tengok blackhead dan whitehead melekat pada tisu. Kelemahannya bau hanyir pada telur tapi tips ini pun menjadi cik tom amalkan.

6. Hilangkan Jerawat Dengan Pucuk Jambu Batu

Tips ini rajin cik tom cuba masa sekolah dulu, ambil segenggam pucuk jambu batu (korang jangan pulak ambil daun yang tua, kesian muka.hehe) dan gulungkan pada tangan . Kemudian gosok-gosokkan pucuk jambu batu pada muka. Biarkan beberapa minit supaya kering di muka . Kemudian basuhlah dengan air suam. Cik tom suka bau pucuk jambu batu wangi.

7. Hilangkan Jerawat Dengan Air Basuhan Beras

Air basuhan beras jangan dibuang. Ia turut mempunyai banyak khasiat tradisional. Selawat Nabi sebanyak tiga kali dan basuh muka dengan air basuhan beras tersebut. Jangan dilapkan, biarkan hingga kering sendiri. Selepas kering, cuci dengan air suam.
Semua orang pasti tidak suka jerawat, lebih-lebih lagi jerawat di muka yang menggangu penampilan diri. Selain itu, parut jerawat biasanya tidak hilang dengan mudah dari wajah kita.


Nota Kakitangan: Nurul biasanya guna ubat gigi untuk hilangkan jerawat... Biasanya sesuai untuk jerawat yg baru nak tumbuh, percaya atau tak, esok tu jerawat tu dh hilang!! Hihiiii! Bestnye
Tak perlu lah beli Krim pencuci muka....
Btw, Nurul pernah try tau sapukan sume muka Nurul dengan ubat gigi... FUh dia punya pedas muka nie.... Rasa nak tampar je... Aih~ Sabo je laa.... *terkantoilagi

Sumber : http://www.ciktom.com

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Wednesday, December 25, 2013

Jom Tempah Kad Sendiri!!


Assalamualaikum.....
Harinie Nurul nak bukak tempahan bisnes kad sendiri....


Harga termasuk postage!!!
Tu contoh design yg Nurul wat....


Jom tempah sekarang!!!!


Cepatt Cepatt!!!! 
Boleh order minimum 1kotak (100 piecess!)
2kotak (200 pieces)
 +++


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Thursday, December 12, 2013

Lama Kot...


Lama kan Nurul tak update blog....
Eleh.. Bukannye ada sape2 rindu kat Nurul pun kan.......

Sobss sobss~~

Busy lha... Nak jaga nie, nak jaga tuh....
Last nurul update blog harituh bulan Oktober 2013....

Eh eh....
Actually bukan yg tu alasannya
Alasannya Nurul kemain malas lagi nak update blog....

Eh korang ape cer?
Nurul harituh bukak blog, sume dah berubah wajah dah......
Nurul dah tak aktif berblogging mcm dulu  lagi...

pemalasss! Hhahaa!! K... Bye

Dah Bace Tu Try Komen Pulak