Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Saturday, May 31, 2014

Order Baju I Am Your Name Sekarang

Photo: BAJU I AM YOUR NAME YANG TERHANGAT DI PASARAN SEKARANG!
JOM ORDER!! 

MURAH JE NIE~
HARGA TERMASUK POSTAGE!!!

SHORT SLEEVE- RM25
LONG SLEEVE - RM 30

PM LAJU2
BAJU I AM YOUR NAME YANG TERHANGAT DI PASARAN SEKARANG!
JOM ORDER!! 

MURAH JE NIE~
HARGA TERMASUK POSTAGE!!!

SHORT SLEEVE- RM25
LONG SLEEVE - RM 30

SAIZ DARIPADA S-XXXL

JOM PM SEKARANG!
FACEBOOK: www.facebook.com/nurulclumsy
atau email: strawberriycoklat@yahoo.com





Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Friday, May 30, 2014

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Segmen : DAILY AHMAD by NIL






Daily Ahmad.. erm, first time tadi tengok kat youtube... Tntng lagu dia tadi..
Ingatkan tadi dia nie seorng penyanyi...

Fuuhhhh.. Tup tup lecturer lak tuh.... 
Lecturer? Muda nie? lecturer ke??

Yeah~ dia nie seorang lecturer di kolej Technology MEA. Daily Ahmad merupakan seorang graduan universiti Teknologi MARA dan tamatkan Diploma kat UiTm Melaka kos Graphic Design dan Digital Media...... Patot ar kreatif yee... Hehee.. 
(Kos yg aku minat tu) huhuu :'(


Haaa? nak join tak??


Ehhhhhh!!! JAP!!! Korang kene dengar lagi  Si Manis Nurul nie dulu..
Sedap weyhh suara... Bukan sahaja lecturer  naa... Okeyy.. rupa pun ada...K...Bye

Hehee, okey, cuma bercanda...


nak tau liriknya mcmner?
LIRIK : dailyahmad MELODY: dailyahmad MUSIC: asry hasan

hey si manis
wajahmu sungguh rupawan
hatiku ini rasa tak keruan
wajah mu umpama bidadari syurga..terindah
terasa inginku memilikimu

hey si manis
kau sungguh mempesonakan
wajahmu berseri bagaikan bulan
senyumanmu bisa meruntuhkan jiwa..gelora
menggodaku di setiap masa

chorus
dan kaulah si manis
berikanlah ku cintamu
kanku jaga selamanya
walau apa halangan menduga......bersama
kan ku tetap ada disisimu....selalu
kau si manis di dalam hatiku

dengarlah si manis
ku lafazkan oh cintaku
terimaku seadanya
ku berjanji akan terus setia.......selamanya
tiada dua dan juga ketiga......dirimu
kau si manis di dalam hatiku (3X)


Komen untuk lagu video Si Manis nie:

1) Yg semestinya video nie sesuai untuk awek2...
2) Mearik perhatian perempuan sbb perempuan suka lagu yg sweet.. Bukan sour okey!
3) lagu nie tak bisingkan telinga
4) Lagu nie lagu yang fun gitu~ tak rancak tak mengantuk....
5) Suara yg merdu tu anugerah... Usaha lagi, tpi bila jadik artis jgn abaikan peminat naa... Okeyy tu je....

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Tempahan Banner Flash Murah

Ait?? Nak banner flash mcm nie tak??? Harga murah2 nie!! 
Harga banner berbeza mengikut saiz banner....
Cepat, tngh buat promosi nie ;)

Boleh order selagi sedang membuat promosi banner flash nie....

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Thursday, May 29, 2014

Sifat Perempuan/Wanita dan Apa Yang Perempuan Suka






Hayppp!!! Mesti kaum Adam tertanya2 kan apa sifat sebenar wanita a.k.a seorang kaum Hawa yang lemah nie.. kan? Cececeehhhh...

Hmm... Nie apa yang kajian telah lakukan lha ea... Bukan kajian orang lain, tapi kajian Nurul sendiri... Hhahahahaa!!!


kenapa titibe terpanggil wat entry mcm nie?  ye... Sbb nye kaum Adam kebiasaannya tak tahu apa yg wanita nie nak... Apa yg dia tak nak.. Sbb wanita nie kdang2 dia nie kata tak nak, tapi sebenarnya nak...!!

Nak2 bagi sape2 yang baru bercinta atau baru mengenali perempuan dalam hidupnya...

Ok, apa yang korang perlu tau ialah.. Perempuan nie jenis suka

a) Perkara yang cantik2
- Yeps... perempuan mana yang tak sukakan kecantikan kan? Semua perempuan sukakan kecantikan... Dia suka bnda2 yang unik... Tapi setiap perempuan nie berbeza jugak tntng minat dia terhadap kecantikan... Ada perempuan nie suka tudung, suka pencuci muka, suka barang makeup, suka barang berjenama, suka kasut, suka baju.... Tpi yang asalnya mmng sukakan kecantikan lha !! Hahahaaa

b) Suka tengok barang yang dia nak lama2
-Haaa... lelaki kena tahu perempuan nie kalau dia berkenan kat something dia akan tengok lama2.. Sampai puas.. kadang2 pusing2 je kat kedai tu, tapi tak beli pun... Hhahahahaa...

c) Suka diambil perhatian
-Apa yang dimaksudkan suka diambil perhatian nie...?? Tau2 je lha dah perempuan nie suka diri dia sentiasa lawa n kemas, mestilah dia nak diambil perhatian kan?? Coppp!!! Bukan perhatian menggoda!! Tak semua orng mcm tu! means kat sini, perempuan suka orang caring pasal dia... Orang manja2 dengan dia..... Tpi jgn melampau lha.. Perempuan tak suka.. Rimasss k rimass.. heehe.. Tpi perempuan nie suka orng yg dia syg caring pasal dia... Ckp lha hari2 bnda yang sama mcm "Awak dh makan?" "Awak nampak cantik ahrinie" "Awak nampak sihat la..hehee" ... Perempuan takkan bosan dengan ayat nie kalau yg ckp tu orng yg dia syg...

d) Perempuan Suka Simpan Kenangan Lama
-Sob sob sob... Kenangan.... Setiap kehidupan mesti ada kenyataan, Tapi ketahuilah, kalau perempuan sayang akt someone, dia akan simpan semua tiket wayang ke, semua surat2 cinta ke... dan perempuan takkan buang semua kenangan tu dengan mudah... Walaupun hanya sampah, kalau tu dh kenangan yang ada, perempuan akan simpan tau... Haaaaaaaa... Wokey terasa aku

e) Perempuan Suka Menangis
-Haaa, part nie yang paling lemah sekali aku nak ckp... -_- Tau tak, perempuan nie kalau dia sedih mesti dia nangez.. Kira kuat nangis lha! hahahaaa.. Er... Bukan nagez mcm budak kecik tu.... Maksudnya kat sini, perempuan kalau ada msalah, dia akan pikir je msalah tu... Dan menangis lha satu2 nya cara nak hilangkan segala resah.. Yeaaa.. Dengan menangis..


Ok now, apa yang perempuan suka bila bagi hadiah

a) Bunga
-Perempuan minat pada yang berbau2 wangi..... Tapi kalau perempuan tu tak suka kat lelaki tu , then lelaki tu bagi bunga, nahas lha.. memang esok tu bunga dh mati

b) Novel
-Nie bagi sape2 yang minat baca novel lha... Jgn pulak korang bagi buku novel kat perempuan yang suka baca komik pulak,.,,, hohoo

c) Minyak Wangi
-Bagi perempuan yang gemar minyak wangi, sesuai kalau bagi minyak wangi... heheh, tapi jgn bagi minyak masak lak... hahahaa...... Biasanya perempuan suka minyak wangi berjenama nie

d) Coklat dan Teddy Bear
-Hehehe, nie mmng majoriti permpuan sukakan coklat...... Suka yang manis2 ... Hehehe.....

e) Tudung/Baju/Kasut
-Nie bagi perempuan yang minat pada baju2 yang lawa2 lha .. Hehhee.. Tapi, perempuan dia suka baju tu wrna kegemaran diorng.. Cara nk tau seseorang perempuan suka pkai baju apa, boleh tengok dia selalu pakai baju apa.... Dan kalau nk bgi baju kat someone perempuan nie, kene hati2 sikit, nnti kalau dia dh gemok, dia tak pakai.. hehehe. ok nie fakta!

f) Accessories
-Sesetengah perempuan dia suka barang mcm jam, cincin dan juga gelang ke apa ke... Hehehe...


Ok seterusnya, kalau nak tau, perempuan nie selalu je cpt marah time dia tngh PMS Syndrom.. Apa tu ea? 
Pre-Menstrual Cycle... Yg mksudnya Sindrom Pra-Haid

Perempuan nie kalau tngh PMS ada yg tumbuh jerawat, ada yang baik trus jadik marah2.. Ada yang sensitif, Ada yang tak sedap hati, Ada yang sedih je sentiasa.... And mcm2 lagi lha.... Merajuk lha..Jgn lha buat kitorang marah time nie... Hohooww.. Tpi sebaliknya bagi kasih syg n jgn menengking balik... 
Sbb perempuan tngh PMS nie susah sngt nk kawal marah tu tau... Kadang2 nk kawal tu smpai keluar air mata... 

hehee..Tu je kot.... harap info2 nie dapat membantu lha... 

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Wednesday, May 28, 2014

Tempahan Servis Design Fanpage

Adakah anda menjalankan bisnes sendiri???
Atau mempunyai fanpage sendiri???

Sudah pastinya anda menginginkan fanpage anda diketahui ramai!!
Tapi tahukah anda dengan design untuk fanpage anda sendiri dapat menarik minat pelanggan untuk mengunjungi page anda??


Ya! kami ada menawarkan design fanpage cover photo dengan harga yang murah....
Tahukah anda kalau menginginkan design untuk fanpage anda sendiri kebiasaannya berharga RM100 dan ke atas?? Itu tidak termasuk Profile Picture sekali.......


Dan WOW! Saya menawarkan harga yang murah untuk design fanpage anda!!
HANYA BERHARGA RM50 SAHAJA!!!!
TERMASUK PROFILE PICTURE AKAN DIBERIKAN SECARA PERCUMA!!!

TAMBAHAN LAGI TIADA CAJ UNTUK PENUKARAN DESIGN COVER PHOTO ANDA!!!!

APA LAGI! TEMPAH SEKARANG!!
Boleh tempah di

www.facebook.com/nurulclumsy
www.facebook.com/strawberriycoklat
email: strawberriycoklat@yahoo.com


Contoh cover design:





Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Friday, May 23, 2014

Bukan Aku Menyibuk ... Tapi......


Memang benar kata orang, kita akan berasa sedih kalau orang yang kita sayang bersedih....
Bukan aku ingin menghebohkan di teratak ini
Namun, inilah diariku
Aku tidak tahu ingin meluahkan pada siapa melainkan pada ALLAH
Aku memilih medium blog ini sebagai luahan perasaanku....



Sebagai manusia, memang wajar ada jatuh bangunnya kita
Ada hitam putihnya
Tapi kenapa kita mesti membiarkan hitam tersebut padahal kita boleh cuba untuk memutihkannya...?
Adakah kita tau selama kita bersedih, ada orang lebih sedih daripada kita?
Tau tak dengan kesedihan nie kita dapat kenal apa tu dunia??

LA TAHZAN....

Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya :")

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Tempahan Header Flash Murah!!!



Tu salah satu header flash yang Nurul dah buat......
Nurul ada buat promosi sempena pembukaan tempahan flash nie...

PROMOSI nie akan tutup bila diumumkan...



Siapa cepat dia dapat... Tak lama promosi nie yeee.....

Selain daripada Tempahan header flash, korang pun boleh order BANNER, dan juga widget jam.....
Order widget jam boleh tempah sini... KLIK
Widget jam juga boleh order dalam bentuk transpereant atau ada background.....
Widget jam korang boleh letak gambar korang dengan widget tersebut....

 
Header boleh dalam berbentuk TRANSPEREANT atau BACKGROUND

Tempahan HEADER ataupun BANNER RM10 sama ada berbentuk rectangle, skyscrapper, dan lain2...


YANG PALING PENTING! SEMUA FLASH!!!!


Nak order?? dan nak tahu hrganya berapa?? Jgn risau harga flash yg ditawarkan dalam lingkungan RM30 sahaja....Email di strawberriycoklat@yahoo.com atupun 
www.facebook.com/nurulclumsy

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Thursday, May 22, 2014

Mini GA Cash RM50 Part 3

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash Rm50 by Emas Putih #part3 ini dianjurkan oleh Emas Putih 


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Sunday, May 4, 2014

Tempahan Jenis Flash Murah!


Jom order! Pelbagai jenis tempahan dibuka untuk design untuk SYARIKAT, BLOG PRIBADI dsb...
Tempahan ialah berbentuk kod FLASH (.swf)
Tambahan: Akan diberikan kod untuk masukkan ke dalam website/blog/wordpress dsb di SIDEBAR ataupun di HEADER!!!!


Jom tempah!
Email: Strawberriycoklat@yahoo.com
Facebook: www.facebook.com/nurulclumsy
Harga yang dikenakan adalah berpatutan dan MURAH!!

1) Tempahan widget jam sendiri (termasuk background dan kata2 aluan yang hendak disampaikan)
2) Tempahan banner 
-Skyscrapper (728 X 90 )
-Large Rectangle (160 X 300 ) 
-Leaderboard (728 X 90 )
-Banner biasa ( 150 X 150 )
Dan Saiz Banner Yang Dikehendaki
*Harga banner berbeza mengikut saiz



3) Tempahan Header Blog
-Transpereant atau mempunyai background 


4) Tempahan Design Fanpage
5) Tempahan Game Anda Sendiri (Simple Game)-Belum Dibuka
-Untuk dimasukkan pada sidebar
P/S: Caj dikenakan dengan lebih jikalau header berbentuk game

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Saturday, May 3, 2014

Order Jam WIDGET korang sendiri!

Anda inginkan widget jam anda sendiri dalam blog anda??
Widget jam tersebut bukan hanya untuk perhiasan semata2...

Anda juga boleh tempah GAMBAR ANDA sendiri untuk letakkan pada widget
KATA-KATA yang anda inginkan!
BACKGROUND yang anda inginkan!!!
ANIMASI yang menarik yang anda inginkan!!!!!

Dengan harga yang berpatutan!!!
Widget jam ini juga boleh diletakkan pada sidebar sebagai BANNER juga!

CEPAT!!! Anda boleh menempahnya! Maximum gambar yang dibenarkan menempah ialah sebanyak 4 keping.....

Tambahan lagi, kod widget anda diberikan secara percuma!!
Nota kaki: Jika inginkan gmbar lebih daripada 4, bayaran tmbahan dikenakan.... Anda hanya dibenarkan 2 kali penukaran design widget...


Apa lagi! Jom tempah sekarang!!
Yahoo: Strawberriycoklat@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/NurulClumsy




Dah Bace Tu Try Komen Pulak