Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Thursday, May 29, 2014

Sifat Perempuan/Wanita dan Apa Yang Perempuan Suka






Hayppp!!! Mesti kaum Adam tertanya2 kan apa sifat sebenar wanita a.k.a seorang kaum Hawa yang lemah nie.. kan? Cececeehhhh...

Hmm... Nie apa yang kajian telah lakukan lha ea... Bukan kajian orang lain, tapi kajian Nurul sendiri... Hhahahahaa!!!


kenapa titibe terpanggil wat entry mcm nie?  ye... Sbb nye kaum Adam kebiasaannya tak tahu apa yg wanita nie nak... Apa yg dia tak nak.. Sbb wanita nie kdang2 dia nie kata tak nak, tapi sebenarnya nak...!!

Nak2 bagi sape2 yang baru bercinta atau baru mengenali perempuan dalam hidupnya...

Ok, apa yang korang perlu tau ialah.. Perempuan nie jenis suka

a) Perkara yang cantik2
- Yeps... perempuan mana yang tak sukakan kecantikan kan? Semua perempuan sukakan kecantikan... Dia suka bnda2 yang unik... Tapi setiap perempuan nie berbeza jugak tntng minat dia terhadap kecantikan... Ada perempuan nie suka tudung, suka pencuci muka, suka barang makeup, suka barang berjenama, suka kasut, suka baju.... Tpi yang asalnya mmng sukakan kecantikan lha !! Hahahaaa

b) Suka tengok barang yang dia nak lama2
-Haaa... lelaki kena tahu perempuan nie kalau dia berkenan kat something dia akan tengok lama2.. Sampai puas.. kadang2 pusing2 je kat kedai tu, tapi tak beli pun... Hhahahahaa...

c) Suka diambil perhatian
-Apa yang dimaksudkan suka diambil perhatian nie...?? Tau2 je lha dah perempuan nie suka diri dia sentiasa lawa n kemas, mestilah dia nak diambil perhatian kan?? Coppp!!! Bukan perhatian menggoda!! Tak semua orng mcm tu! means kat sini, perempuan suka orang caring pasal dia... Orang manja2 dengan dia..... Tpi jgn melampau lha.. Perempuan tak suka.. Rimasss k rimass.. heehe.. Tpi perempuan nie suka orng yg dia syg caring pasal dia... Ckp lha hari2 bnda yang sama mcm "Awak dh makan?" "Awak nampak cantik ahrinie" "Awak nampak sihat la..hehee" ... Perempuan takkan bosan dengan ayat nie kalau yg ckp tu orng yg dia syg...

d) Perempuan Suka Simpan Kenangan Lama
-Sob sob sob... Kenangan.... Setiap kehidupan mesti ada kenyataan, Tapi ketahuilah, kalau perempuan sayang akt someone, dia akan simpan semua tiket wayang ke, semua surat2 cinta ke... dan perempuan takkan buang semua kenangan tu dengan mudah... Walaupun hanya sampah, kalau tu dh kenangan yang ada, perempuan akan simpan tau... Haaaaaaaa... Wokey terasa aku

e) Perempuan Suka Menangis
-Haaa, part nie yang paling lemah sekali aku nak ckp... -_- Tau tak, perempuan nie kalau dia sedih mesti dia nangez.. Kira kuat nangis lha! hahahaaa.. Er... Bukan nagez mcm budak kecik tu.... Maksudnya kat sini, perempuan kalau ada msalah, dia akan pikir je msalah tu... Dan menangis lha satu2 nya cara nak hilangkan segala resah.. Yeaaa.. Dengan menangis..


Ok now, apa yang perempuan suka bila bagi hadiah

a) Bunga
-Perempuan minat pada yang berbau2 wangi..... Tapi kalau perempuan tu tak suka kat lelaki tu , then lelaki tu bagi bunga, nahas lha.. memang esok tu bunga dh mati

b) Novel
-Nie bagi sape2 yang minat baca novel lha... Jgn pulak korang bagi buku novel kat perempuan yang suka baca komik pulak,.,,, hohoo

c) Minyak Wangi
-Bagi perempuan yang gemar minyak wangi, sesuai kalau bagi minyak wangi... heheh, tapi jgn bagi minyak masak lak... hahahaa...... Biasanya perempuan suka minyak wangi berjenama nie

d) Coklat dan Teddy Bear
-Hehehe, nie mmng majoriti permpuan sukakan coklat...... Suka yang manis2 ... Hehehe.....

e) Tudung/Baju/Kasut
-Nie bagi perempuan yang minat pada baju2 yang lawa2 lha .. Hehhee.. Tapi, perempuan dia suka baju tu wrna kegemaran diorng.. Cara nk tau seseorang perempuan suka pkai baju apa, boleh tengok dia selalu pakai baju apa.... Dan kalau nk bgi baju kat someone perempuan nie, kene hati2 sikit, nnti kalau dia dh gemok, dia tak pakai.. hehehe. ok nie fakta!

f) Accessories
-Sesetengah perempuan dia suka barang mcm jam, cincin dan juga gelang ke apa ke... Hehehe...


Ok seterusnya, kalau nak tau, perempuan nie selalu je cpt marah time dia tngh PMS Syndrom.. Apa tu ea? 
Pre-Menstrual Cycle... Yg mksudnya Sindrom Pra-Haid

Perempuan nie kalau tngh PMS ada yg tumbuh jerawat, ada yang baik trus jadik marah2.. Ada yang sensitif, Ada yang tak sedap hati, Ada yang sedih je sentiasa.... And mcm2 lagi lha.... Merajuk lha..Jgn lha buat kitorang marah time nie... Hohooww.. Tpi sebaliknya bagi kasih syg n jgn menengking balik... 
Sbb perempuan tngh PMS nie susah sngt nk kawal marah tu tau... Kadang2 nk kawal tu smpai keluar air mata... 

hehee..Tu je kot.... harap info2 nie dapat membantu lha... 

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

0 Orang Suke Pink: