Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Sunday, June 8, 2014

Bila Terbit Perasaan Sayang



As salam

As a human, kita tak leh lari daripada perasaan sayang right?
Sayang kepada Allah, sayang kepada nabi, ibu bapa, rakan2 dan him/her


Namun, tau tak betapa sakitnya kalau hati kita disakiti?
Ye! btul2 perit kan..

Ada orng yg ditinggalkan 
Ada orang yang bertepuk sebelah tangan...

Memang kadang2 tak wajar pun kalau tiba2 terbit perasaan SAYANG ketika muda..
Tapi? Memang susah nk control perasaan syg nie kalau dia sendiri tak tahu kan?
Ermm...

Kadang2 susah nak dptkan hati seseorang... Padahal kita nk ambik dia dalam keadaan yang halal..
memang perceraian berlaku pada perkahwinan yang muda..
tapi awak tau tak, kalau rindu kat seseorang tu boleh membuatkan kita menangis?

But, kalau tak ada cinta, tak ada wujud perasaan sayang, minat, suka dan rindu...
CINTA, MINAT, SAYANG, SUKA tu nama ja sama
Tapi maksudnya berbeza...

Sama juga rindu
Rindu tu akan wujud kalau kita cinta dekat orng tu...
Tapi adakah dia tahu yg kita rindukannya? Mungkin~
hanya berdoa
Tapi awak tahu tak, apa kata kalau awk rindu, awak buat solat hajat....?
Nurul pernah buat, tapi makin sayang dekat orng tu ada lha.. Huhuhu~

Tak apa lha kan, yg selebihnya kita serahkan padaNya
Asalkan perasaan rindu nie tak ada lha pemikiran kita memesong perkara negatif...

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

2 Orang Suke Pink:

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!! comelnye blog..
owner blog pun comellll sangatt..

done follow sini yunk..
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Khairul Mukmin said...

life is beautiful :)