Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Sunday, July 6, 2014

Tua Atau Matured????



Assalamualaikum

Semenjak umur semakin tua meningkat nie, ramai pulak yang panggil aku akak le -_- Tak kira orang tu lebih tua daripada aku ke, orang tu lg muda dripada aku ke, bahkan, orang tua pun pnggil aku akak.. Ape aku nie dah tua sngat ke... Huwaaaaaa

"Kak nak beli apa?"

"Akak nak buat mcm nie!"

"Akak comel arinie"

"Kitorang ada jual mcm2, akak nk yang mana?"

"Kitorang datang dari jauh tau kak"

"Alhamdulillah, petua tu menjadi .. Thanks kak!"



Errr, bukan kisah pnggilan "akak" tu yang aku nk sentuhkan dalam laman blog aku nih.. Tapi pnggilan "akak" yang tak tepat kat aku....

Aku bukan apa. tapi aku sensitif betul la tntng orang yang tak tahu tngok aku nie, huhuhu

Alkisah nya mcm nie

Time tu aku pgi Mydin , nak beli tuudng

Ada pokcik nie cakap

"Akak nak beli tuudng apa ea?"

Err? dalam hati aku

"Akak??? " walhal orng tu dh beruban dan berjanggut pnjgn pun le....

Huhuhuu~

Ekhemmm... Dulu orang selalu pnggil aku adik even orang tu umur bawah aku....
Yg tak boleh blaaaa bila ada orang kata aku darjah 6 ketika umur aku dalam lingkungan darjah tingkatan 4..

Hati aku berbisik

"Muka aku nie mcm budak2 ke  smpai orang tak cam aku nie pelajar sekolah Menengah??"


Muka time aku tingkatan 4... Ada tak muda sngat muka aku nie.. Hehheeee..Yaaa


And, sekarang dunia dah terbalik, orang pun dah terbalik.. Apakah muka aku semakin matured? Kih kihhhhh

Ceittt... Snagat la matured kan -_-



Tapi, 1 je la... Kebiasaannya orang yg lebih tua dripada aku akan pnggil aku akak bila aku berbaju kurung.... Mybe tu la sbb nya kot.. Kalau pkaia t shirt n seluar jin je tak ramai orang pnggil aku akak tapi ramai yg panggil cik adik maniss... Hahahaaa, ok, itu tipu
Bangla pun tak berani pnggil aku cik adik manis sbb muka aku nie garang seperti singa... Semut pun lari .. 
Hooo..


And tak sangka pulak  masa dah berlalu dengan begitu cepat sekali.. Daripada orang panggil aku akak, sekarnag aku kena terima orang pulak yang pnggil aku akak even tu orang tua yg pnggil aku..... hahahaaa 

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

2 Orang Suke Pink:

Anonymous said...

Assalamualaikum kak . Yang pasal nk order baju I AM tuu da tk boleh kee ?

Strawberriy COKLAT :) said...

@Anonymous Waalaikumussalam, baru je tutup rabu harituh, huhu

Tunggu 3rd batch ea.. ;)
Mybe lpas raya nie okey