Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Thursday, September 11, 2014

Segmen Ben Ashaari: Impianku Seorang Blogger



Assalamualaikum

Harinie titibe terajin join segmen Ben Ashaari.. hehe.. First time oo.... 

Ok, jom kita mulakan ... About Nurul Cahaya...


Sape Nurul Cahaya??

Nurul Cahaya merupakan seorang blogger berumur 19 tahun, masih belajar dalam bidang humanities a.k.a kemanusiaan dalam STPM (Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia) dekat sekolah STPM (Sekolah Tinggi Perempuan Melaka).. Mengambil 4 subjek. Seorang yang suka pada barang2 yang unik/pelik... Nurul Cahaya juga merupakan seorang yang meminati seni dari kecil... Walaupun tidak seberapa.. Huhu..

b) Kelebihan Blog Nurul Cahaya:

Blog ini banyak menceritakan tentang pengalaman atau diari kehidupan juga ada juga berkongsikan tentang hasil karya seni.. Seni Lukis/Seni Grafik... Ada juga berkongsikan tentang ilmu2 agama (dakwah) boleh tengok kat tab tu tau... N ada juga berkongsikan tentang tips2 atau tutorial.. Tips menghilangkan jerawat dengan mudah pun ada jugak... Tips menghilangkan jerawat pernah menjadi ranking no 2 dalam Google... 

c) Impian Apabila Menjadi Blogger

Impian apabila menjadi seorang Blogger nie ialah nak traffic yang maintain.. Maksudnya sentiasa ada orang berkunjung kat blog CeritaNurulCahaya nie.... Taknak la followers je ada tapi tak ada pun yang sudi berkunjung kat blog nie... Kalau boleh nak jugak orang komen kat blog nie... Tak nak la komen banyak2 . Cuma cakap "Hai" pun jadila, hehehe....

Ok, itu je..

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

4 Orang Suke Pink:

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

mselim3

ros_reeza said...

Hai, Kak Ros singgah sini dari segmen yang sama. done follow.
http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

AyuInsYiraH said...

ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

semoga impian awak tercapai...

http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

fadhil eda said...

singgah sini

http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html