Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Wednesday, November 12, 2014

Resipi Makanan Kucing (Wet Food)


Assalamualaikum....

harienie 13 November, genap umur si Baby umur setahun... Macam2 dugaan yang dilalui..
Daripada dia tak wujud lagi... Smpai la sekarang dia dah beranak pinak...
Gambar kucing putih tu Musyuk namanya... Hahahaa.... Time Baby dilahirkan tuh , time tu aku tengah final exam hari yg ke dua...
Aku balik je rumah si Musyuk dah beranak... Haaa.. dah alang tu jom baca biodata si Baby..


Nama: Baby 
Umur: Setahun
Baka: Domestic Cat
Anak Ke: 3 Daripada 4 adik beradik...
Ciri2: Nakal, Tak suka dibelai lama2, pandai berlakon
Seorang ibu daripada 5 anak...


Ini je la biodata secara ringkas Baby nie.... Btw, aku cadang aku nak bagi dia makan wet food..
Kalau beli kat luar mahal kan? Tambahan lagi, wet food kat luar ada bahan pengawet... 
Apa kata kalau kita buat wet food untuk si manja nak? Biasanya kucing dia suka gila kat wet food nie... Keburukan wet food nie berbau je la.. Hahahaa....

Jom, cekidauuutt! Senang je buat nie




Bahan2:
Ikan
Lobak
Bayam
Agar2

Langkah2:
Ikan dan lobak direbus tanpa garam,
Bayam dicelur,
Blander ketiga tiga bahan,
Masak agar agar,
Masukkan bahan yg diblander kedalm kuali bersama agar agar

Credit: DuniaKucing



Dah Bace Tu Try Komen Pulak

2 Orang Suke Pink:

fayreen mizan said...

Boleh try ni nanti. Kucing saya yang MamaKat tu boleh diarrhoea kalau tersilap makan wet food. Haritu sampai muntah-muntah. Terus serik nak beri wet food dalam tin tu.

Strawberriy COKLAT :) said...

@fayreen mizan Cuba buat sendiri lak pasnie, hehee