Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Wednesday, December 31, 2014

Azam Last Year Or This Year??



Assalamualaikum...

Haa, as we know, kita dah masuk pun tahun baru kan?? 
Huwaa.. masing2 mesti tak sangka umur semakin tua... Hahahaa..
macam semalam je aku baru berjalan.. Hahaa.. ciss!

And umur aku time 2015 nie dah masuk 20 tahun.. Ehh, kejap betul masa berlalu.. Rasa macam baru semalam je masuk darjah 1.. Tup tup dah hilang dah angka "teen" kat belakang.. yang tinggal hanya angka "ty" sahaja... Aku dah takleh kata aku nineteen lagi.. Aku kena cakap umur aku Tweenty dah.. hahahahaa...


Btw, Kenapa setiap tahun ada azam tahun baru ye?
Kenapa? and kenapa kita dh tak ingat azam time dh pertengahan tahun and akhir tahun?

Korang sendiri ingat lagi tak azam awal tahun 2014 korang? Hahhaa. aku dah tak ingat.. yang aku tau azam aku setiap tahun sama je nak sempurnakan azam yang lepas.. Hahhaaa...

Ok la, aku serius nie... Nie antara 10 azam aku  last year ++... And azam yang dah aku buat cuma 1 je.. Azam yang terakhir sekali tu...




1. Menjaga pandangan mata
2. Menjaga percakapan
3. Menjaga solat 5 waktu sehari tak tinggal
4. Melakukan solat Dhuha sekurang2nya 3 kali dalam seminggu
5. Bangun tahajjud setiap  hari
6. Berzikir setiap hari
7. Berselawat sekurang2nya 10 kali setiap hari
8. Menjadi anak yang solehah
9. Menjadi seorang anak yang cemerlang dunia akhirat
10. Kesemua azam tidak tercapai lagi


Hurm, fikir2kan lah...  Kita tak tahu lagi tahun 2015 nie kita masih hidup atau tak.. Mungkin kita sempat jumpa awal tahun je ke? Mana tau kan... Yang paling penting berubah dengan lebih baik....
Itu sahaja... 
Selamat Tahun baru ye!!





Dah Bace Tu Try Komen Pulak

0 Orang Suke Pink: