Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Wednesday, December 3, 2014

Tutorial: Cara Membuat Diari Sendiri Menggunakan Microsoft Word


Assalamualaikum

Hai semua... I want to share another tutorial to u all...

Tutorial kali nie cara nak buat diary modern pada abad ke 21 nie ha... Segala2nya canggih tau you...

Bagi sape2 yang tak tau lagi, aku nk tunjukkan mcm ne nak letak password kat dalam microsoft word korang...

Korang boleh letak new folder mcm aku wat nie ha...
Ok, jom kita mula kan..


Mula2 korang kena la create folder dulu kan? Macam biasa , right click kat dasboard korang.. pastu tekan New pastu tekan new folder....

And korang akan dapat new folder yang biasa... Tapi untuk diari nie, korang boleh change icon folder korang dengan icon cute lagi... Tengok tutorial nie


Ok, dah selesai semua, korang boleh buat diari korang sendiri... Boleh decorate gambar, background...
Kalau mcm aku wat mcm nie....



Nie contoh diari yang aku wat... Microsoft word nie banyak kegunaannya kan... Untuk privacy pun ada...


Masukkan password dulu , baru save okey


Masukkan password yang korang nak letak pastu retype password balik


Last step, save diari korang..


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

1 Orang Suke Pink:

Norhana Marsom said...

tq untuk tutorial ni..berguna juga utk saya..