Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Wednesday, December 3, 2014

Tutorial Change Folder Icon



Assalamualaikum

Harinie aku nak share kat korang 1 tutorial mudah...
Maybe ada antara korang yang tau.. Ada antara korang yang tak tau...

Hee.. Jom tukar icon folder korang kat komputer/laptop korang dengan mudah!

Befor this, korang boleh download free icons kat sini
Korang boleh tengok kat category and boleh jugak search kat button search tu okey...

Lepas dah tengok icon apa yang korang nak, korang boleh download dengan cara nie:

Lepastu korang pilih... Aku pilih untuk shortcut punya untuk change icon... Shortcut nie kalau korang dah install pastu tiba2 ada kat dekstop...
Tapi, tak semua shortcut yang boleh change icon tau....

1) TUKAR FOLDER UNTUK SHORTCUT










2) TUKAR FOLDER ICON

Nie satu lagi cara.....  Folder nie comfirm korang boleh tukar sebab korang la yang buat new folder..





Dah Bace Tu Try Komen Pulak

0 Orang Suke Pink: