Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Saturday, February 14, 2015

Salah Tafsir!

Gambar Ketua Menteri Melaka

Salam..


Aku dulu zaman dulu-dulu la aku cuma tau CM tu ialah singkatan bagi Centimeter aje... 1 hari nie aku pergi ar ikut bapak aku pergi MITC... Nak tanya Lembaga Perumahan..  Nak buat aduan tentang kerosakan rumah aku tu haaa, tapi sampai sekarang orang tu tak repair sinki aku tu! Habis dah kebawah dah sinki aku tu tau tak!

Huhu.... Dah 2 kali dah buat aduan... Tapi macam tu jugak, haa biarlah.. nanti aku report pulissss baru tau, hihiihi...

Ok, back to our story... Time tu ayah aku ada ckp cm cm... Yg nie pejabat cm laa.. entah apa la .. aku lupa ayah aku ckp apa... Tapi bukan mengumpat tau.. Just nak mention dulu ada cm baru yang akan dilantik...

So, dia bagi la pendapat dia... Aku pun cakap la, cm?? Centimeter ke ayah? Macam mana centimeter boleh dilantik nie.. 

Jenuh aku duk pikir, cm tu ketua menteri ke? Aku rasa mmng ketua menteri.. Dahh tu kenapa sebut cm? kenapa tak km je? Terus Kilometer... Aku pun diam aje la.. tukar topik lain.. Hahhaaa... aku pun berfikir la, apa la singkatan cm tu? Kenapa tak km je?

Aku ingat ayah aku saje2 je ckp cm tu.....kalau PM tu aku tau la... Perdana Menteri.. Dulu pulak aku ingat kat Facebook diorang kata PM PM tu pnggil Perdana Menteri tau, hahahaaa... Lepastu aku tanya someone tuh dia suruh pm, aku pun tanya la ape benda PM tu? Kenapa suruh Perdana Menteri pulak? hahahaaa.. begitu lurus sekali aku! Tapi tu dulu la kehidupan aku sebelum Masihi...

Ok, pastu kawan2 aku pun cakap cm nie... aku pun baru teringat la apa yg ayah aku pernah mention dulu...  Aku cakap ngn kawan aku, cm tu crime minister ke??

Diorang tu pun kata, woiii Chief Minister la! 
Aku pun mengiyakan aje, malu tuh, tapi aku wat bodoo je, ahahahaa...

Lama la jugak aku dok pikir apa la maksud singkatan cm tu.... 

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

0 Orang Suke Pink: