Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Thursday, March 26, 2015

Macam Jauh Sangat Je.....


Assalamualaikum....

Sekejap je masa berlalu kan? Pantas sekali.... Insya Allah, aku nak dapat masuk uni yang aku nak... Banyak jugak yang aku mohon.. Huhu...

Ada UPM, UPSI, USM semua.... aku beli je number pin USM... UM pulak sekarang dah lain... apply kat website dia aje.... And, kat UPU aku apply UUM dan UMT sebagai pilihan yang terakhir.. Hakuu dah kekeringan idea naaa nak apply apa... Tak apa, nie harapan aku.. daripada kocik lg nak masuk U...

Dengan result aku yang tak seberapa nie dengan 2A, 2B jea.. Aku tak tau la dapat tak kos yang aku nak.. kos atas2.. Huhu... Aku ada jugak teringin nak dapat research U... Tapii...

Entahla... Aku apply jea.. Mana lew tau dapat ke... mana tau rezeki kan.. Huk huk..
Seakrang nie banyak persaingan yang sengit, bingit, hangit, senget!!! Argh!

Semoga impian tercapai hik hik~

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Sunday, March 15, 2015

Siapakah Nilam Syapina?


Assalamualaikum....

Haa, harinie aku nak review 1 blog yang cekmek molek nie haa.. Sudah semestinya dia minat pink macam aku nie, kohkohkohh.. 

Aku nak citer nie, mula2 aku blogwalking, jeng2 aku jumpa blog Nilam nie ha... Aku ada la baca blog dia.... Eh? dia novelis kah??

Perh! mak aii~ aku nie bukan kaki novel, titibe jumpa pulak gadis kaki novel nie, bukan kaki novel je, tapi novelis.. Eh bukan aku dah mention tadi ke? kohkohkoh~

Aku pun add dia kat pesbuk la... Aku time tu mcm biasa on Facebook, titibe dia update lebih kurang tnntg PBS tingkatan 6.. Ada viva time tu dia kata... Aku pun pelik...
Eh, dia nie student STPM ke? bukan dia nie Blogger? Apa lagi, berdeseupp aku pi stalker profile dia... Stalk punya stalk tak jumpa.. Taraaa~

Last2 aku ternmpak dia kat group STPM, dah sah2 dia nie sebaya aku.... 
Lepastu aku terus chat dia... Chat punya chat, mulalah percintaan kami... Ehhh, pengenalan kami.... As friend muka buku..

Then, aku pun pergi lah temuramah dia.... Betulke dia nie novelis semua, sekolah mana semua...
And, kitorang discuss sama2 tntng exam STPM...
Sape sangka, kitorang buat voice message untuk study tngh malam time tu.. Hihi..
Loghat berbeza oo.... Suara dia lembut jak.. Patut la mng anugerah nyanyian Saloma dan P.Ramlee... Hihi....

And, alhamdulillah, apa yg kitorang disccuuss keluar dalam exam... Cuma soklan dia tukar sikit jew.. Hihi... Lepstu kitorang bljar Pengajian Am pulak... Hahahhaaaa...

So, aku jumpa dia nie pun kebetulan dalam Blogger... dan kebetulan dia sebaya aku and ambek STPM 2014.... Semoga dapat U next year Nilam Syapina ;) Kenyit mata sikit

Dah Bace Tu Try Komen Pulak

Ehh? Asyik Update Je!


Assalamualaikum...

Kalinie dah 3 kali dah ipdate UPU.... Mumule mmng aku nak ambek UMS and UNIMAS...
Tapi disebabkan jauh ++ Tiket flight lagi.... Lupekan saja.. Hahhaaa

Lagipun kalau dekat2 aku boleh balik... Alhamdulillah, aku akan pergi U nnti guna kereta sendiri... So, tak perlu lah fikir balik naik apa, pergi naik apa... Cuma aku kena fikir cmner aku nak isi duit minyak bagai tu.. Huhu... Cukup kah aku?? Adakah aku patut ambek kawan2 aku akt U nnti untuk upah kalau aku tumpangkan dia ke mana2.. Poket money meh, hahahaa.....

Alhamdulillah, urusan aku pergi U untuk degree nie dipermudahkan... Tak macam aku lepasan SPM dulu... Banyak naw kekangan a.k.a halangan aku nk pergi U...

And, dengan result aku tak seberapa nie, aku terpaksa relakan jiwa untuk dicampakkan ke mana2...

Ohyeaa.. nie la pilihan utama aku... Aku harap aku dapat sambung kos seni bina or pendidikan seni UPSI.. tu yg utama la.. yang bawah2 tu mengarut2 jea aku isi :v 
Hahahaa.. ada jugak kos STPM lepas, SPM tak lepas... Huhu, macam apa la.... Even dia syarat jew, dia tetap sayrat huhu... Almaklumlah result SPM aku okey2 jew, tak cemerlang even aku ambek 10subjek .. Sobs~



Dah Bace Tu Try Komen Pulak