Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Sunday, September 13, 2015

Akhirnya..... Kat Sini Juga!


Assalamualaikum,,

Fuhh, akhirnya setelah berkurun blog aku, dapat juga aku mengupdate hehe...  
Alhamdulillah, dengan pointer yg tak seberapa aku dapat juga kos yang aku minat ... Semestinya dalam management.. Aku ambik kos Bachelor Creative Industry Management (BCIM Hons) dekat Universiti Malaya   Utara Malaysia (UUM).. Actually, mumule aku agak sedih why aku daapt jejauh nie, and aku agak keciwa sebab aku x dpt UPM kos architecture... Tak tau lah nak dimanakah silap aku masa interview UPM haritu...

Sokeyy sokeyy, tapi aku dapat juga kos yang aku nak.... Iaitu melibatkan dalam bidang design... Alhamdulillah, ada juga basic design2 nie huhu, jadi x ada lah kelam kabut nanti kan... Allah sebaik2 perancang...

Perjalanan yang memakan masa selama 9jam+++++++ tu agak geram juga sebab jauh kot dari Melaka! huhu... Ke penghujung Kedah gituww tak pernah2 gi Kedah... ahhaaaahaa...

Minggu orientasi  agak memenatkan wehh... Aihh boleh fengsan haku, tapi kejap je kan, sampai lenguh kaki nie mcm nk tercabut la kaki berjalan dari asrama....

Serious aku ckp, mumule mmng x biasa ar duduk sini, sebab aku nie x pernah duduk hostel.... Jadi aku x tau, Mumule hari pendaftaran tu  masa ambik kunci bilik aku agak fening juga la ramai kot... Aku dapat dekat Dewan Penginapan Pelajar (DPP) Malaysia Airlines... Dekat UUM nie korang x akan duduk rumah sewa... Kalau x aktif paling x pun kena kick dekat hostel lain... Kat sini kalau bgi student yg dh berkahwin pun ada hostel dia.... 

Lepas tu, aku masuk la bilik dia, fuhhhh, ada 2 je katil, so aku duduk dengan rumet aku sorang jea... agak besar juga n block kitorang nie block lelaki actually.. Disebabkan kaum2 wanita lebih ramai daripada kaum lelaki, jadi DPP kitorang nie semuanya kaum wanita!!! Go Wanita Goooo!! eh ehhh?

And 1 DPP boleh memuatkan seramai 400++ junior sahaja hihi... Jadi klu gbung dengan senior kat DPP kitorang sampai 500 kot... DPP lain lagi .. huhu... DPP kitorang yg first wujud kat UUM nie, kiranya dekat lah dengan school kitorang haaa..

 Dekat Universiti Utara Malaysia nie banyak kemudahan .... Besar gile! semuanya complete... Nak sukan apa ? swimming pool? Go Kart? Memanah? Berkuda???? Zoo mini pun ada.. Burung Unta pun ada... Kiranya klu nk release tension tu pergilah duduk tepi tasik ye, jangan lupa kita juga boleh berkawan dengan kera2 yang berlari berkejaran seindah bunga di taman...


Masa nie masa nak daftar nie daftar tu, woo pening kot... errrr huhu




Kandang Kuda


Kad Matriks... Kad matriks nie boleh cucuk duit sekali ;) 
(Abaikan muka mulut senget sebelah tu) -_-''


Keadaan bilik aku sebelum dan selepas... Mumule masuk agak berhabuk, yela, diorng tingglkan hostel 3 bulan kot huhu.... Dekat bilik aku, kat dinding aku letak study corner.. Jadi apa2 info aku letak kat situ je.. nak2 kalau subjek yang kena hafal mmng aku tampal je kat mana2 aku sllu tngok, kat cermin lah, kat almari lah, semua aku letak.. Bilik aku pun penuh dengan tampal2 nie hahahaa... Tak apa lah, asalkan aku bahagia~  (agak pink disitu) HoHoHo


Masa hari pendaftaran



Pengagihan baju DPP kitorang


Dalam bilik kuliah


Dan yang ni masa hari bacaan Ikrar....

Aku harap, aku dapat genggam segulung ijazah... dalam umur aku 23 dah habis degree Insya Allah, sem1 nie aku nak dekan huhu... Tak nak actually PTPTN nie nak JPA terus... Insya Allah...

And, nie lah cita2 aku sebelum2 nie iaitu nak buka bisnes dalam industri design... Insya Allah, doakan aku berjaya...


Dah Bace Tu Try Komen Pulak

0 Orang Suke Pink: