Click Here To Main Page My Biodata To Share My Photography Artworks All My Stories Here Islamic Dakwah For Us Usefull Tips and Tutorial Order Here!

Tuesday, October 20, 2015

KISAH PANAS DI HATI INI: Lama Gila!



Assalamualaikum....

Setelah berkurun lamanya.. Akhirnya wehhh akhirnya selesai juga dokumen PTPTN nie... 
Aku nie ekceli tak mau nie pinjam2... Ikat 9 tahun weh, aku dah berkeluarga dh masa tu.. Huhu, eh ehh......

Klu kahwin lps bljr anak aku dh sekolah rendah tu tak habis bayar lagi... Nasib baik aku ambik STPM dulu so hutang pun x menimbun...

Yeah! Thats y aku dh ada prinsip nak apply JPA .. Hukss~ Harap dipermudahkan la , and aku harap aku dpt la... Aku x mau hutang! walaupun hutang kat IPTA jauh lebih murah berbanding IPTS.. 

Haritu kat Uni aku ada wat roadshow... yg  tu pun ramai juga dia bagi talk je pun, dewan kuliah yg sebesar2 alam tu penuh tau.....

Lepastu baru2 nie PTPTN dtng kat Uni kitorang balik untuk collect all documents for PTPTN loan.... and students yg dtng dari pukul 7pg dtng  tu pukul 4ptg baru habis...
Bayangkan mcmner sesaknya dewan tu, berhimpit2 macam tin sardin pun ada...

Berebut2 sampai lunyai dh kertas aku dibasahi peluh2 hahahahaaa....

Aku pula datang pukul 11 tgh hari tadi.... Lepastu aku masuk la kat dewan nie... Dh sampai depan dah untuk dapatkan tempat duduk, dalam pukul 12 lebih something cmtu lepastu hakak tu bgi tau

"Dikkk, kitorang semua akan rest pukul 12:45 yea sampai pukul 2 ptg.. So, korang boleh solat dulu semua"

And perasaan hambar dan agak keciwe kat situ.... Aku pun apa lagi bla laa..... pergi bli mkn kejap je pun huhu...

Dalam pukul 1 tu aku dtng balik...  bila aku sampai jea, adoiii, kena beratur balik huhu... Gedebak gedebuk aku terpaksa la tahan bau2 yg ada kat situ 

Sampai nk termuntah aku duduk situ... 



Lepastu dh diorng tolak2 lagi adehhh.... Ramai juga yg potong Q
Mumule x beranjak langsung....

Lepastu dalam pukul 5 cmtu selesai lah semua.. So, kira2 dlm 5 jam juga la,, akhirnya aku pun pergi dengan tenangnya.. Hahhaa... Padahal dia main cop2 je kat depan tu, tunggu tu weh kemain lama lagi... Huks (Menangis dalam debu) T_T



Dah Bace Tu Try Komen Pulak

1 Orang Suke Pink:

Nadia Syakila said...

Belajar elok2, nanti boleh tukar kepada biasiswa.
All the best !